Najbolji teniser planete, Srbin Novak Đoković ispisao stranice istorije "belog sporta"

Posle kontroverzne eliminacije sa otvorenog prvenstva SAD, najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković pokazao je da ga apsolutno ništa ne može zaustaviti do prestižnog priznanja - najboljeg igrača u tenisu svih vremena. Način na koji je napustio meč na US Open-u pokazao je samo jedno - ništa ga neće zaustaviti da obori sve rekorde koji postoje.

Novak je posle pobede na turniru u Sinsinatiju postao jedini igrač koji je dva puta osvajao sve ATP 1.000 turnire. Juče je u Rimu rekordni 52. put nastupio u finalu nekog ATP 1.000 turnira, a osvojenim peharom postao je teniser sa najviše osvojenih trofeja iz pomenute serije - ukupno 36.

IZVOR: TW / @DjokerNole

Jutros je Novak započeo 287. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je pretekao legendarnog Pita Samprasa i tako izbio na drugo mesto. Ispred njega je samo Rodžer Federer, sa 310 nedelja na prvom mestu. Kako stvari stoje, već na proleće naredne godine Novak će biti rekorder i u tom parametru. Serija bez poraza "na terenu" traje, te s pravom očekujemo da "ambasador Srbije" naredne godine postane rekorder i u titulama na Grend slem turnirima.

Autor: redportal.rs

#atp

#novak

#rim

#đoković