Pobednik može biti samo jedan

Pre tačno mesec dana počelo je Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se odigra prošle godine. Ali zbog svega onoga što je koronavirus doneo sa sobom prvenstvo je pomereno za ovu godinu. Bilo je lepo videti publiku na stadionima širom Evrope i opet se bar nakratko vratiti starim navikama.

Vreme je za veliko finale, vreme je da Evropa dobije vladara. Hoće li to biti Engleska? Ili će to biti Italija? 🤔

IZVOR: TW / @EURO2020

Čini se da je sve na ovom turniru išlo na vodenicu Engleza. Samo 1 utakmicu su igrali van domovine dok su se svi drugi šetali Evropom. Žreb im je bio naklonjen, pa su u eliminacionoj fazi izbacili Nemačku, potom Ukrajinu, a zatim Dansku posle sudijske pomoći.

Italija je imala teži put. Pobeđena je dobra Austrija, zatim Belgija i onda Španija. Italijani su umorniji i potrošeniji ali ovo je finale i izgovora nema. Italija je odigrala odličan turnir, dobar fudbal su igrali i svideli se ljubiteljima fudbala širom Evrope.

Engleska je pokazala kvalitet, pogotovo u defanzivi. Ali ako prvi prime gol nije im lako da se vrate. To se videlo u meču sa Danskom, jer da nije bilo penala meč bi najverovatnije odlučila penal serija.

Trofej večeras ostaje u Engleskoj ili ide u Rim. Englezi već slave trofej širom države jer ga predugo čekaju. Italijani su pokazali lepršavost, ali i svoju čvrstinu kad treba. Pobednik može biti samo jedan i zato neka pobedi bolji!

Autor: redportal.rs

#Engleska

#Evropa

#Italija

#Vembli

#evropsko prvenstvo