Demantuje da je bilo fizičkih obračuna

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov odgovarao je na pitanje novinara o problemima unutar naše reprezentacije o kojima priča srpska javnost ovih dana.

Nakon poraza od Italije i propuštene prilike za plasman na OI u Tokiju na konferecniji za medije selektor Kokoškov je izjvao da "nema drame", a sada je konačno objasnio na šta je mislio.

- Kad sam rekao 'nema drame', mislio sam neku tešku relaciju koja se desila u toku priprema, u toku same utakmice ili na kraju utakmice. Mi smo spremni da od toga napravimo ekskluzivitet. Sećam se 2004. po završetku našeg olimpijskog leta, jedan mladi novinar, koji je eminentan u sportskom novinarstvu, me pitao: “Ko se s kim potukao? O košarkaškom delu možemo da pričamo, ali drama ne postoji. Mediji formiraju dramu. S tog aspekta je to bio moj komentar, nisam mogao da ga objasnim. Drama ne postoji, postoji košarkaški deo, postoji nešto što se dešavalo na terenu i sticaj okolnosti koji se ne bazira na sukobu. Mi smo vrlo teški u prihvatanju informacija da nije postojao nikakav fizički sukob, niti sukob unutar svlačionice - rekao je Igor Kokoškov za 24sedam.

Posebno mu smetaju komentari da je igrači trebalo da se pobiju na poluvremenu.

- Ružno je, vrlo ružno sa čak. Jednostavno, huškamo igrače jedan na drugog, pravimo takvu atmosferu da ako se neko ne pobije u svlačionici i ako ne postoji konflikt, da ispada da nisu odreagovali na pravi način. To je zaista ružno. Dolazi i od medija i od košarkaških ljudi. Huškamo decu jedne na druge čisto da bismo mi izgledali kao neko ko o tome brine. A naravno da igrači brinu, ne bi bili tu gde jesu da ne brinu - kaže selektor Srbije.

Autor: redportal.rs

#Sukob

#atomsfera

#kokoškov

#u reprezentaciji