Evropski klasik u 1/2 finalu

Evropsko prvenstvo je došlo do najzanimljivije faze, večeras se igra prvo 1/2 finale u kom se sastaju Italija i Španija:

IZVOR: TW / @EURO2020

Italijani su možda najviše pokazali na ovom prvenstvu. Glatko su prošli grupu i došli do faze takmičenja gde se igra na rezultat, a ko to bolje radi od Italijana? Pobedili su Austriju strpljivo posle produžetaka, dok je Belgija bila veliki zalogaj. Tada su pokazali da su zreli za velika dela na ovom prvenstvu, pa će večeras imati priliku da potvrde spremnost da postanu šampioni. A ostaje i da se Španiji vrate neki dugovi.

Španija nije igrala najbolje, a bila je i na ivici ispadanja 2 puta. Da su Hrvati bili prisebniji u produžecima, možda bismo ih sad gledali u 1/2 finala. O penal-seriji i bravurama Simona ne treba trošiti reči. Ali treba spomenuti da je Švajcarska u većem delu meča bila bolja od Španije i da je samo crveni karton okrenuo vodenicu na Špansku stranu.

Večeras je i za jedne i za druge šansa da naprave korak dalje, obe reprezentacije mogu da se vrate u vrh evropskog fudbala. Italijani dugo čekaju na trofej, a Španci žele da pokažu da imaju generaciju koja može mnogo. Biće ovo pravi šahovski meč i moguće je da će sitne greške odlučiti pobednika.

Autor: redportal.rs

#Italija

#euro

#evropsko prvenstvo

#polufinale

#spanija