Prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportista i sportistkinja

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula, a ovog petka je na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije doneta odluka da će zastavu Srbije na otvaranju Igara nositi Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i Sonja Vasić, košarkašica, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Valensiji bila proglašena za najbolju igračicu šampionata (MVP).

Ovo je prvi put u istoriji Olimpijskih igara da će dvoje sportista nositi zastavu.

- U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportista i sportistkinja - otkrila je nedavno Milica Mandić, nekadašnja olimpijska šampionka u tekvondou, a sada predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije, prenosi Blic.

View this post on Instagram

A post shared by Sonja Vasić ex Petrović (@sonjavasic5)

IZVOR: IG / @sonjavasic5

Filip Filipović će sa vaterpolistima pokušati da odbrani zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Riju, dok će Sonja Vasić sa svojim drugaricama pokušati da ode dalje nego u Brazilu pre četiri godine kada je osvojena bronzana medalja.

View this post on Instagram

A post shared by Filip Filipovic (@filip.filipovic10)

IZVOR: IG / @filip.filipovic10

Vasićevoj će ovo biti poslednje takmičenje u karijeri, a Filipović će se verovatno oprostiti od kapice Srbije baš na Igrama u Tokiju.

Odbrojavanje je počelo. Uskoro sledi ono najvažnije - takmičenje!

Olimpijci, srećno!

Autor: Blic / redportal.rs

#Zastava

#filip filipović

#olimpijske igre

#sonja vasić