Italija može da pokaže da li je za velika dela

Kada se pogleda kostur takmičenja Evropskog prvenstva jasno se može videti da je jedna strana paklena dok je druga nešto lakša. Upravo večeras se igraju utakmice iz paklenog dela žreba.

Večeras se sastaju Švajcarska i Španija, kao i Belgija i Italija:

IZVOR: TW / @EURO2020

Švajcarska je napravila veliko iznenađenje pobedom nad Francuskom koja je šampion sveta i koja je bila prvi favorit takmičenja. Posle velikog povratka Švajcarci su pokazali koliko vreme i da ih ne treba otpisivati a ni potcenjivati. Problem za Švajcarsku je rovitost Džake koji je vođa ove ekipe, i ako ne bude u stanju da igra šanse za prolaz se mnogo smanjuju. Španija igra dobro, ali su i te kako ranjivi što je Hrvatska i pokazala. Očekuje nas neizvestan meč u kom nema izrazitog favorita.

Italijani su grupnu fazu odigrali besprekorno, a onda su protiv Austrije pokazali svoje slabosti koje Belgija može da iskoristi. Pitanje je da li će De Brujne i Azar moći da igraju i ako se desi da De Brujne ne može da izađe na teren Italijani će imati veliko olakšanje. Belgija je godinama bila ekipa od koje su se očekivali najviši dometi, ali nikako da naprave iskorak i dođu do nekog od velikih trofeja. Možda je ovo ta godina.

Uživajte u današnjim utakmicama i dobrom fudbalu.

Autor: redportal.rs

#Belgija

#Italija

#evropsko prvenstvo

#fudbal

#spanija

#svajcarska