Napravljen još 1 korak ka Tokiju

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je 2. meč na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre.

Nakon pobede u utorak nad selekcijom Dominikanske republike, košarkaši selektora Igora Kokoškova pobedili su Filipine rezultatom 83:76.

Srpski košarkaši dobro su vodili meč i na poluvremenu otišli na odmor sa čak 11 poena prednosti, međutim u nastavku utakmice rezultatska prednost se istopila, pa su tako "orlovi" 2 minuta pre kraja meča imali samo 1 poen prednosti.

Ipak, uz malo sreće i iskustva uspeli su srpski košarkaši da se "odlepe" od protivnika i pobede u ovom meču za plasman u polufinale koje se igra u subotu.

View this post on Instagram

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

IZVOR: IG / @kssrbije

Protivnik "orlova" biće bolja ekipa iz meča Italija - Portoriko koji se igra danas.

Najefikasniji u našim redovima bio je Boban Marjanović sa 17 poena, pratio ga je Dobrić sa 16, Teodosić sa 13 i Anđušić sa 10. Kod Filipinaca najviše poena dao je Kuame (17).

Srbija je igrala bez 3 startna igrača Nemanje Bjelice, Nikole Kalinića i Vasilija Micića, a tokom utakmice i bez Stefana Jovića koji je povredio koleno i napustio igru.

Nakon meča selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je:

- Čestitam Filipinima, trener Boldvin radi odličan posao, njegov tim je dobar i voli da se takmiči. Druga stvar, želim Joviću brz oporavak. Napustio je meč rano. Želimo da se što pre vrati. Znaćemo više posle pregleda. Imamo dosta novih imena, nedostajali su nam neki momci. Nismo reagovali, previše smo razmišljali. Branili smo se umesto da budemo u napadačkom ritmu. Ponovo nije bilo lepo, ali smo pobedili. Skratili smo rotaciji, imali smo samo devet igrača, ali takve su okolnosti. Igrali smo u vrućoj dvorani protiv tima koji se dobro kreće. Možemo da nađemo način da dobijemo meč, sa onima na koje računamo. Kao trener pratim grupu, zahvaljujem se igračima koji su večeras igrali, nosili dres reprezentacije. Imali smo tri treninga, nov je tim, nije lako. Fokusiraćemo se na sledeću utakmicu - podvukao je Kokoškov.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#Srbija

#kvalifikacije

#olimpijske igre

#reprezentacija