Glavni Novakovi konkurenti završili takmičenje već u 1. kolu

Prema svemu sudeći reklo bi se da je ovo Grend slem godina Novaka Đokovića!

Najbolji teniser planete na odličnom je putu da uzme i 3. Grend slem trofej u ovoj sezoni sa najprestižnijeg turnira Vimbldon.

Najstariji turnir na svetu samo što je počeo, Đoković se furiozno u 4 seta plasirao u 2. kolo, a već svi vide Novaka sa 20. Grend slemom u rukama, naročito sada kada, uz svo poštovanje drugih tenisera, nema mnogo konkurenata u Londonu! 💪

Već u 1. kolu šokantno su ispali iz takmičenja nosioci turnira - Grk Stefanos Cicicipas, potencijalni Novakov protivnik u polufinalu Londona. On je kao 4. nosilac izgubio je od Frensisa Tijafoa sa 3:0 u setovima.

Ispali su i Italijan Janik Sinera i Španac Alehandro Davidovič Fokina, sa kojima se Đoković susretao, a kako glavni Novakov rival Rafael Nadal ne učestvuje u Londonu, jedina pretnja po Novaka Đokovića može biti 2. teniser sveta Danil Medvedev.

Rus je osvojio turnir na Majorki i pun samopouzdanja došao je u London, a susret 1. i 2. tenisera sveta može se očekivati tek u finalu za nepune 2 nedelje.

Ne smemo isključiti i učešće jednog od najboljih tenisera svih vremena Švajcarca Rodžera Federera koji u avgustu puni 40 godina, a Vimbldon mu je omiljeni turnir. Videćemo dokle će slavni teniser dogurati, a sa Srbinom se može sastati tek u finalu turnira.

IZVOR: TW / @DjokerNole

Đoković Ima fantastičnu priliku da osvoji i 3. Grend slem u sezoni, odnosno ukupno 6. trofej na Vimbldonu na kome brani titulu iz 2019. godine.

Đoković je u nikad boljoj formi! Na 1. Grend slem turniru u sezoni osvojio je po 9. put Australijan open, pauzirao je 2 meseca, zatim je zabeležio neuspehe u Monte Karlu, Beogradu i Rimu, a onda je podigao trofej u domovini i obećao trofej u Parizu, što je i ispunio. 🎾

Novak trenutno ima 19 Grend slem trofeja, dok Federer i Nadal imaju po 20 rekordnih titula sa najprestižnijeg turnira. Zato je srpski teniser u fantastičnoj prilici da se izjednači sa rivalima, a potom osvoji i poslednji Grend slem turnir US open i "osveti" se za nepravednu diskvalifikaciju 2020. godine.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#London

#cicipas

#novak djokovic

#tenis

#vimbldon