Najtrofejniji evropski stručnjak nikad nije krio ljubav prema crno-belima ⚫⚪

Veliki dan za srpsku košarku! 🏀

Najuspešniji i najtrofejniji trener u Evropi Željko Obradović vratio se srpskoj košarci i Partizanu nakon 28 godina inostrane karijere.

Vest koja je grobare "bacila u delirijum" oduševila je i ostatak Srbije da se čovek, koji je osvojio sve što se osvojiti može, vraća na mesto odakle je počeo trenersku karijeru davne 1991. godine.

Željko Obradović je u petak potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, a u ponedeljak 28. juna održana je svečana promocija novog-starog trenera. Ekipa Redportal.rs bila je na licu mesta! 😎

Povratak najboljeg trenera kojeg Evropa ima okupilo je veliki broj predstavnika medija u jednom beogradskom hotelu, a Obradović je imao šta da kaže o svom spektakularnom povratku:

- Želim da se zahvalim predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću na šansi da radim u Partizanu i da se vratim. Ono zbog čega sam se vratio je nešto što dolazi iznutra, to su emocije, zaista se osećam veoma srećno i ponosno.

Foto: redportal.rs/M.V

- Stalno smo bili u kontaktu, godinama sam pokušavao da pomognem Partizanu, viđao sam se sa Ostojom mnogo puta, on je uspeo da sredi pre svega finansijski neke stvari i sad svi zajedno treba da vratimo Partizan. Da imamo u vidu neverovatnu istoriju kluba, u Evropi ne postoji klub koji je dao toliko igrača koji su osvojili toliko trofeja i koji su toliko bitni u evropskoj i svetskoj košarci. Jedini klub koji je možda u tom rangu je Real Madrid.

- Za mene je ova odluka prilično laka, bez obzira što Zoran kaže da je trebalo vremena. Prošle sedmice, kada smo se našli i razgovarali, razgovor je trajao 2-3 sata. Posle tog razgovora sam odlučio.

Foto: redportal.rs/M.V

Otkrio je popularni Žoc koje su mu ambicije po povratku u voljeni klub:

- Ambicije su najveće moguće, svestan sam šta znači moj dolazak u Partizan i šta se očekuje. Jedino što nas interesuje je da probamo da se vratimo da budemo neko ko će da bude sastavi deo Evrolige. Partizanu je tamo mesto i to zaslužuje.

Foto: Redportal.rs/M.V.

Otkrio je Obradović kada je prelomio da se vrati na klupu crno-belih:

- Prelomio sam taj dan kada sam seo s Ostojom da 1. put razgovaram. To nije bilo prošle subote kada su neki objavili. Tada smo se nalazili, pričali, ali nikad nismo pričali o ozbiljnim stvarima. Onda smo seli u kancelariju, pričali i rekao sam - Ok, to je to.

- Strašno verujem u intuiciju i kad donesem odluku strašno sam miran. To je odluka i to je to. Šta mogu da uradim da ta odluka izgleda dobro svima, a mnogima ne izgleda dobro. Neki od vas misle da je ovo i neka ludost. Ili što je rekao veliki igrač koga poštujem i cenim, Praja Dalipagić, da je rekao da Željko nije lud da se vrati. Rekao sam da ludosti nisu loše i stvarno mislim tako.

- Ko je taj koji je donosio sve pametne odluke i koje su za njega bile na kraju dobre. Doneli smo odluku, završena je priča i sada razmišljam samo kako i šta dalje.

Foto: Redportal.rs/M.V.

Ono što se nije naročito dobro čulo u prenosu, a jeste u prisustvu predstavnika medija jeste da je Žoc pred kraj konferencije, kada se slikao držeći šal, rekao:

- Ništa pesma, a? Gde je pesma? Nema pesme? - zapitao se novi-stari trener crno-belih koji je poznat kao veliki fan pesme i kafanske muzike.

- Mislim da ovde ne navijaju svi za Partizan - odgovorio je jedan od prisutnih.

- Njihov problem - uzvratio je Žoc u svom stilu. 😅

Foto: Redportal.rs/M.V.

Celu konferenciju na temu novog tima, stručnog štaba, planova, rivalima pogledajte u nastavku:

IZVOR: YT / BC Partizan TV

Autor: redportal.rs

#Trener

#kkpartizan

#partizan

#povratak

#promocija

#zeljko obradovic