Jovana: Dvadeset žena na jednom mestu, teško je da se sve poklopi! 😅

Gost u današnjem Špicu bila je mlada i veoma talentovana fudbalerka Jovana Petrović koja se trenutno nalazi na poziciji golmana u ženskom fudbalskom klubu Crvena zveda. Pored toga, Jovana je deo i ženske fudbalske reprezentacije Srbije. ⚽

Kako je otkrila kroz razgovor sa Anđelom Ašanin, Jovana igra fudbal od svog detinjstva kada se sa dečacima iz kraja družila na ulicama. Kako su godine prolazile i kako je odrastala fudbal je postao njena najveća ljubav, ali i profesija.

Foto: Printscreen RED TV

Jovana je sa 15 godina dobila poziv od ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda, a u 16. godini priključila se njenom prvom timu na poziciji golmana. Mlada fudbalerka sada ima 19 godina, a kroz koju godinu nada se da će dobiti i profesionalni ugovor i moći da zarađuje od posla kojim se bavi.

Tokom emisije Jovana nam je otkrila da je zbog fudbala morala da se odrekne mnogih stvari, a da najviše žali za periodom i druženjem u srednjoj školi, koju je nakon 2. godine morala da pohađa vanredno. Pored toga, Jovana ima poseban režim ishrane, treninga, retko izlazi u grad, a kako kaže, veruje da će se sve to jednog dana isplatiti.

Foto: Printscreen RED TV

Kada je reč o slaganju, odnosno ne slaganJu u ženskim fudbalskim ekipama, Jovana kaže da se često desi da se posvađaju međusobno ili sa sudijom, ali to je sve deo sporta. 😁

- Dvadeset žena na jednom mestu, teško je da se sve poklopi - kazala je fudbalerka koja misli da ipak žene unutar ekipa doživljavaju ovaj sport emotivnije nego muškarci.

Jovana uskoro sa timom ide na pripreme na Zlatibor, gde će, kako je rekla, trenirati i po 3 puta na dan.

Intervju koji je Jovana Petrović dala za Redportal.rs možete pročitati ispod:

Autor: redportal.rs

#Jovana Petrović

#špic

#ženski fudbal