Gorka pilula zvana Novak Đoković... 💊😏
Sedi na provaliji istorije koja stvara obavezu za mnoge tvrdoglave hejtere: ignorišite ili ismevajte njegov marš, ali ajde najzad ukažite čast vatrenom i efikasnom Srbinu.

Ovako je započeo priču Magazin Njujork Tajms o Novaku Đokoviću u članaku koji zapušio usta hejterima.

Na početku ovog članka, autor je pohvalio Novakov minimalistički i pošten način igre, pa se prisetio i nekih najboljih mečeva koje je Novak odigrao.

Autor se onda osvrnuo na Novakove eksplozivne reakcije, lomljenje reketa, dranje na samog sebe, svojih trenera, porodice i vršnjaka. Međutim, kako piše u tekstu, ovo je sve ono što Novaka čini čovekom:

Đoković je dokazao da je on potpuno čovek na sve moguće načine, najgore i najbolje. On to ne krije. Bez obzira na video-snimke njegovog dranja na terenu, ili kao da se pravi da je gluv, pa i ono kada je rekao da vakcina ne bi trebalo da bude obavezna na ATP turneji - uvek je svoje putovanje delio sa publikom. Njegove mane i otvorenos ka njegovom unutrašnjem životu ga čine interesantnijim od njegovih skoro savršenih vršnjaka.

U tekstu je napravaljeno je poređenje Novaka sa njegovim večnim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom:

Godinama je tenis delovao kao da je definisan jednim rivalstvom, Federera i Nadala, dva velika šampiona. A onda je Novak uleteo i nasillnički pronašao svoj put. On drži sveću jer je drugačiji od njih u skoro svakom pogledu, pa uključujući i to što ne dolazi iz dobrostojećih država kao što su Švajcarska i Španija, već iz jedne istočnoevropske države koju fanovi čak ne mogu ni da nađu na mapi. Za hejtere, on je teška pilula koju oni moraju često da progutaju.

Ubeđen njegovom pobedom na sledećem turniru, autor je poručio hejterima da prihvate ovog šampiona:

Đoković će ponovo podići šampionski trofej, ako je suditi po skorašnjoj istoriji koji će biti još jedan ukor za one koji odbijaju da prihvate jednog od najuzbudljivijih šampiona u celom sportu.

Autor: redportal.rs

#Njujork tajms

#Novak Đoković

#tenis

#teniser