Ovakav razvoj situacije niko nije očekivao

Očekivalo se da će najbolji teniseri sveta pojaviti na predstojećem najstarijem turniru Vimbldonu i Olimpijskim igrama, ali izgleda da će situacija biti potpuno drugačija.

Prvi je "povukao nogu" najbolji španski teniser Rafael Nadal kada je, na veliko iznenađenje mnogih, objavio da neće biti učesnik ovogodišnjeg Vimbldona kao ni Olimpijskih igara u Tokiju. Više o tome možete saznati iz teksta ispod:

Ubrzo se pojavila informacija da trenutno najbolja teniserka sveta Naomi Osaka, koja se povukla sa Rolan Garosa zbog velikog pritiska medija i psihičkih problema, preskače i Vimbldon.

Danas je osvanulo novo povlačenje sa Olimpijskih igara. Austrijski najbolji teniser i 5. reket sveta Dominik Tim loše je započeo sezonu, nije se dobro pokazao ni na šljaci koja mu je omiljena podloga, pa će tako propustiti Olimpijadu i posvetiti se poslednjem Grend slem turniru US open na kome brani trofej.

- Imam tužne vesti za vas. Nakon što sam sa svojim timom analizirao situaciju moram da donesem odluku da se povučem sa Olimpijskih igara u Tokiju. Za mene, kao i za sve sportiste, učestvovanje na Olimpijskim igrama i predstavljanje svoje zemlje je ogromna čast i zbog toga je ova odluka još teža. Kako god, 2021. godina nije počela kako sam očekivao i ne osećam se spremnim da igram na najvišem nivou u Tokiju - napisao je Dominik Tim. 

Sa druge strane najbolji teniser sveta Novak Đoković ima najviše ambicije u osvajanju narednih turnira, pa tako se nalazi u idealnoj poziciji i ima odličnu priliku da osvoji Golden slem, odnosno sva 4 Grend slem trofeja, kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Vimbldon startuje od 28. juna i trajaće do 11. jula, dok Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula i traju do 8. avgusta 2021. godine.

Autor: redportal.rs

#Naomi Osaka

#Rafael Nadal

#dominik tim

#olimpijske igre

#vimbldon