Novak najviše voli kad mu kažete da nešto ne može ili neće učiniti

Možemo slobodno da kažemo da je pobedu Novaka Đokovića proslavljao ceo svet. Dobro, bar deo sveta koji prati tenis. 😏

IZVOR: TW / @DjokerNole

I dok svi iščekuju da obori rekord Federera i Nadala koji sada imaju 1 Grend slem titulu više od njega, mediji širom sveta pišu o njegovim neverovatnim teniskim potezima. Među tim medijima je i hrvatski portal Telegram.

Početak teksta koji nosi naziv Partibrejker upoređuje dominantnost Rodžera Federera i Rafaela Nadala u tadašnjem teniskom svetu sa jednom romantičnom večerom u kojoj dva tenisera pijuckaju vino i zaneseno pričaju o tome kako niko nikad nije igrao tenis kao njih dvojica. A onda je tu večeru prekinuo naš Nole:

I onda ti dođe On. Kao da u romantičnu dramu odjednom ubacite zlikovca. Ili kao da je došao na tu imaginarnu večericu, naglo uzeo stolicu i sjeo za stol, puhnuo i ugasio svijeću te postao strašno drzak: "Momci, stići ću vas, pazite šta vam kažem", govori dok ga ova dvojica promatraju kao da je previše popio…

Autoru je lično neverovatno kako se srpski teniser može nositi sa pritiskom, kao i kako se čovek prosto ne umori od dokazivanja. On je objasnio da se zbog Novakovog "bezobrazluka" i količine samopouzdanja, teniseri prosto plaše izlaska na teren koji se učini i manjim kada ugledaju Novaka sa druge strane mreže.

- Nevjerojatan je i taj njegov ‘bezobrazluk’ i količina samopouzdanja, što za posljedicu ima to da ga se većina suparnika boji; izlaze na teren bez da istinski vjeruju da ga mogu pobijediti — često zapravo i ne mogu — ili se stisnu u nekim ključnim trenucima. Vide ga preko puta mreže i teren se počne doimati nekako manjim, kao da se suzio - napisao je autor.

U tekstu se veliča i Novakova mentalna snaga zbog koje je uspeo da preokrene igru sa 0:2 u finalu Grend slema, tako što je otišao na pauzu za toalet:

Nevjerojatno je da izgubi prva dva seta u finalu Grand Slama, ode u svlačionicu malo popričati sa samim sobom, a onda se vrati na teren kao druga osoba te gotovo kao od šale preokrene meč. Jer, eto, tako mu je došlo.

On navodi i da iako se često može čuti da Novak nema Federerovu eleganciju, nema ništa stilski ružno ni u tome kako srpski teniser crta po ternu:

Nevjerojatno je i to kako "crta" po terenu; često možemo čuti da nema Federerovu eleganciju, ali ne vidim stilski ništa ružno u tome kad počne "crtati" - rano kupiti lopticu, čisto je udarati i razvlačiti suparnika po terenu kao da je od žvakaće gume…

Autor je tekst završio da su velike šanse da Novak osvoji Vimbldon jer on na taj turnir dolazi "krvi žedan" i da je tada najopasniji, kao i da svi znaju da ako Novak nešto obožava to je onda ono "kad mu kažete da nešto ne može ili neće učiniti":

Ne bi, pobogu, na toj imaginarnoj večerici tako drsko sjeo za stol s ljudima koji su zaneseno pričali da nitko nikad nije igrao tenis poput njih, intimno i naivno vjerujući da više nitko nikad ni neće…

Autor: telesport.telegram.hr / redportal.rs

#Novak Đoković

#Srbija

#tenis

#teniser