Zanimljiv teniski dan u Parizu

Srpski teniseri sjajno su započeli takmičenje 1. dana Grend slem turnira Rolan Garos, pa su tako u 2. kolo prošli Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere koji su za sredu zakazali srpski duel.

U ponedeljak je svoj meč odigrao i 39. teniser sveta Dušan Lajović koji do sada ne igra sezonu na zavidnom nivou. On je odmah na startu eliminisan od gruzijskog tenisera NIkoloza Basilašvilija sa 3:1 u setovima (4:6, 3:6, 6:0, 2:6).

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer je, nakon pauze i neočekivanog poraza u Ženevi, izašao na parisku šljaku i odigrao najlepši tenis do sada!

Švajcarac se posle 2 godine vratio u velikom stilu na teren stadiona Filip Šatrije na kome je 2009. godine osvojio svoj jedini Rolan Garos, što i ne iznenađuje s obzirom na to da je Nadal osvojio čak 13!

Slavni teniser koji u avgustu puni 40 godina pobedio je 204. tenisera sveta Uzbekistanca Denisa Istomina rezulatom 6:2, 6:4, 6:3.

IZVOR: TW / @rolandgarros

Novak Đoković danas startuje u Parizu, a navijači ova 2 teniska velikana se nadaju njihovom potencijalnom susretu u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Rolan Garos

#dusan lajkovic

#pariz

#rodzer federer