Srpski teniser podelio utiske nakon prolaska u finale

Jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa Novak Đoković danas se nakon tačno 10 godina plasirao u finale beogradskog ATP turnira!

On je, na iznenađenje mnogih, u 3 seta savladao Slovaka Andreja Martina sa 6:1, 4:6, 6:0 i zakazao finalni meč za trofej!

Foto: redportal.rs/M.V

Nole je odmah nakon pobede podelio utiske:

- Odigrao sam odličan 1. i odličan 3. set. Drugi je bio vrlo čudan. Andrej Martin je tada dobro počeo, imao brejk prednosti, ja preokrenuo, ali sam se onda unervozio bez potrebe! Ipak, drago mi je da sam završio meč kako sam ga počeo i radujem se finalu - rekao je srpski teniser.

Foto: redportal.rs/M.V

Istakao je da su navijači presudili u njegovoj pobedi:

- Velika zahvalnica svima vama! Došli ste u većem broju nego juče, hvala puno. Lepo je videti vas opet, poslednji put sam takmičarski ATP meč igrao pred publikom u Beogradu pre maltene 10 godina. A eto, sada imamo i muški i ženski turnir, pa se nadam da ćete imati prilike da nas dugo gledate ovde - rekao je Nole i oduševio sve prisutne.

Foto: redportal.rs/M.V

A onda se okrenuo finalnom meču pred odlazak u Pariz na Rolan Garos:

- Pozitivne stvari iz polufinala ću poneti u taj meč, a pozitivni su bili 1. i 3. set. Ali, imao sam padove u koncentraciji krajem druge deonice. Pokušaću da popravim takvu vrstu grešaka. Motivisan sam što igram pred srpskom publikom, ovo je moj rodni grad... Veoma sam uzbuđen, ali i veoma nervozan jer igram pred mojim navijačima. Jedinstven je to osećaj, usled pritiska i očekivanja, ali drago mi je što ću se boriti za trofej - priznao je Novak Đoković.

Foto: redportal.rs / M.V

Ukoliko Nole osvoji Beograd u šta niko ne sumnja, od ponedeljka će na ATP listi imati novih 250 bodova, tačno pred početak Grend slem turnira Rolan Garos u kome ga čeka paklen žreb!

Autor: redportal.rs

#Finale

#Pobeda

#belgrade open

#novak djokovic