Srpski teniser nije krio oduševljenje

Najbolji reket sveta Novak Đoković odigrao je ubedljivo najbolji meč na šljaci ove sezone kada je savladao Argentinca Federika Korija sa ubedljivih 6:1, 6:0.

Foto: redportal.rs

Odmah nakon meča Nole nije krio oduševljenje za publiku koja je bila prisutna na tribinama nakon dugo vremena i priznao je da mu je vest o dozvoljenom kapacitetu na tribinama popravila raspoloženje:

- Probio sam led, 1. meč je uvek neizvestan, kako ćete da krenete turnir. Igrati kod kuće je retkost za mene i ovo su posebne prilike u kojima pokušavam da što više mogu uživam. Danas je presudan faktor bila publika i hvala im puno. Kada sam juče dobio vest da će biti navijača totalno se promenilo raspoloženje, dobio sam dodatni motiv i možda zaigrao najbolji meč ove godine - rekao je Novak nakon pobede.

Foto: redportal.rs/M.V

Foto: redportal.rs/M.V

Više gledalaca na tribinama mogli bi da bude sutra, kada će Novak igrati polufinale, a karte za finale su već rasprodate:

- Ne možemo da utičemo na to da li će biti publike ili ne. U Parizu će biti 20% kapaciteta koliko sam čuo, negde manje, negde bez... Neizvesno je i dalje, kao sve što se dešavalo proteklih 15 meseci, ne znate šta će sutra da se dogodi. Pokušavam da uživam u trenutku i zahvalan sam na ovom danu - zaključio je Nole i rekao navijačima da se nada da će se na istom mestu videti i sutra.

Odmah nakon izjave Novak se uputio ka teretani u nameri da što pre počne pripreme za naredni susret koji bi ga u slučaju pobede odveo u finale i borbu za pehar Belgrade opena.

Foto: redportal.rs/M.V

Više o njegovom narednom protivniku kao i o najvernijem Novakovom navijaču pročitajte u tekstovima ispod:

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#atp

#belgrade open

#novak djokovic

#polufinale