Posle poraza u Rimu Nole ide dalje

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković potvrdio je učešće na Serbia openu 2 na veliku radost navijača!

On je pre nekoliko nedelja bio na spisku igrača za novi turnir u Beogradu, ali zbog učešća u Rimu i krajnjeg plasmana, njegovo pojavljivanje u prestonici Srbije bilo je pod znakom pitanja.

Kako je u Rimu drastično podigao formu na šljaci i u 1. danu 2 puta pobedio teške protivnike za plasman u finale, Noletu će beogradski turnir biti odlična priprema pred Rolan Garos u Parizu koji počinje za tačno 2 nedelje, a na kome srpski teniser ima najviše ambicije!

- Imam sada dobar trenutak pred Pariz, mislim da igram onako kako želim da igram na šljaci. Igraću i u Beogradu takođe, nadam se da ću biti spreman za rokenrol u Parizu da odem do kraja - rekao je Nole nakon završetka spektakularog finala u Rimu.

Foto: redportal.rs/M.V

- Odmoriću se što više mogu, onda ću trenirati par dana pred Serbia open. Tamo će verovatno biti publike, jedva čekam taj turnir - dodao je Nole.

Novak je na 1. Serbia openu u aprilu stigao do polufinala u kome je poražen od Rusa Aslana Karaceva, a ovog maja protivnici će mu biti Francuz Gael Monfis, bivši srpski zet Fernando Verdasko, Adrijan Manarino, Nikoloz Basilašvili, Žeremi Šardi, Tenis Sandgren i Federiko Delbonis.

Od srpskih tenisera igraće Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Novi ATP turnir Serbia open 2 iz serije 250 igra se od 22. do 29. maja, a nagradni fond turnira je 511.000 evra.

Autor: redportal.rs

#beograd

#novak djokovic

#publika

#serbia open 2

#teniski turnir