Za sve je kriv bivši momak?

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska (20) početkom godine suspendovana je zbog pozitivnog doping testa. Međutim, kako ona tvrdi, za sve je kriv seks sa bivšim dečkom.

U krvi su joj pronašli mesterolon, anabolički steroidni lek koji se uglavnom koristi u lečenju niskog nivoa testosterona i muške neplodnosti.

- U mokraći su mi pronašli vrlo niske količine mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak 2 nedelje ranije, dobila sam informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaveštena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih svojstava - izjavila je ona pre 5 meseci.

Dajana smatra da je nedozvoljena supstanca u njeno telo ušla tokom polnog odnosa s bivšim partnerom koji pak govori da to nije istina. Kako i na koji način nije precizirala. Otac teniserke tražio je od Dajaninog bivšeg dečka da preuzme krivicu, ali on to nije učinio te je napisao izjavu za Komisiju koja radi na ovom slučaju.

Službeno ročište trebalo bi da bude održano krajem maja, a odbrana ukrajinske teniserke veruje da će se dokazati kako je mesterolon u telo Jastremske ušao tokom polnih odnosa. U slučaju suprotne odluke, sledi joj nova kazna i dodatna suspenzija.

Jastremska je početkom prošle godine bila 21. teniserka na WTA listi, a sada je 32. Do sada je osvojila 3 turnira zaradivši preko 2.000.000 dolara od nagrada.

Podsećamo, Dajana Jastremska je u junu prošle godine stala u odbranu Novaka Đokovića, posle turnira u Beogradu, kada su ga osuđivali širom sveta.

View this post on Instagram

A post shared by Dayana Yastremska (@dayana_yastremskay)

IZVOR: IG / dayana_yastremskay

Autor: Pink.rs

#DOPING TEST

#seks

#teniserka