Bliži se novi Serbia open 2

Nakon nekoliko nedelja pauze ljubitelje tenisa u Srbiji očekuju novi teniski turniri koji će se održati u Beogradu i počinju već za nekoliko dana!

Prvi turnir na redu je WTA Serbia Ladies open koji će se održati od 16. do 22. maja, a zatim od 22. do 29. maja održava se turnir u muškoj konkurenciji Serbia open 2!

Foto: redportal.rs/M.V

Kako prenosi Mondo direktor turnira Đorđe Đoković otkrio je nešto više o novom WTA turniru u Srbiji i otkrio imena učesnika:

- Imaćemo Kiki Bertens, imaćemo i poznatu teniserku i predstavnicu iz Rusije –Svetlanu Kuznjecovu, imaćemo još nekoliko teniserki iz samog vrha – top 30 i 40 na svetu. Trudimo se da što većem broju naših teniserki obezbedimo specijalne pozivnice kako bi se pokazale u najboljem mogućem svetlu. Imali smo nekoliko otkaza zbog povreda, ali to je nešto sa čim moramo da se pomirimo i na šta ne možemo da utičemo. Ono što je dobra stvar jeste da je možda malo lakši turnir za naše teniserke, da mogu da doguraju što dalje, a to i jeste cilj - istakao je direktor turnira, a potom se osvrnuo na muški turnir:

- Što se muškaraca tiče, vrlo je sličan broj učesnika kao za Serbia Open u aprilu. Ne možemo da očekujemo Karaceva i Beretinija. Iako je Beretini izrazio veliku želju da se vrati u Beograd, u istoj nedelji je i ATP turnir iz Parme i ne bi bilo fer prema Italijanskoj federaciji da igra u Beogradu, a ne u Parmi. Novak će igrati što je jako lepa vest za nas.

Autor: redportal.rs

#atp

#beograd

#serbia open

#teniski turnir

#wta