Od Istanbula neće biti ništa kako sada stoje stvari

Velika Britanija pokušava na sve načine da preuzme finale Lige šampiona zbog nepovoljne situaciju u Istanbulu gde je na snazi karantin koji bi trebalo da traje još 7 do 10 dana.

Predstavnici britanske vlade i fudbalskog saveza sastali su se u ponedeljak kako bi razmatrali premeštanje finala između Čelsija i Mančester Sitija.

Da bi prekinula nećkanje evropske kuće fudbala, Velika Britanija je stavila Tursku na crvenu listu, što znači da navijači ne bi mogli da putuju, a da bi igrači morali da budu u karantinu po povratku od najmanje 11 noći.

Za sada kao glavni kandidat za utakmicu finala Lige šampiona slovi Portugal, država za koju UEFA smatra da će biti lakše da se dobiju sponzorski ugovori i prenosi, dok sa Britancima to nije slučaj.

Za sada se stadion Porta ističe kao favorit, al postoji mogućnost i da to bude premešteno u Lisabon kao portugalsku prestonicu. UEFA je za Istanbul planirala najmanje po 4.000 karata za navijače svake od ekipa, a ostaje pitanje koji kontigent karata će biti u planu ako se sve premesti u Portugal ili Englesku.

Autor: redportal.rs

#Finale Lige Šampiona

#Mančester Siti

#Portugal

#Turska

#čelsi