Belgijanci u velikom problemu pred meč sa Crvenom zvezdom

Crvena zvezda dočekaće ekipu Genta u trećem kolu Lige Evrope na svom terenu u četvrtak, a već se podiže prašina.

Belgijski Gent nalazi se u velikim problemima. Iako su pobedili u ligi i tako prekinuli veći niz poraza, Gent u Beograd dolazi bez ključnih igrača i prva dva golmana!

Na golu popularnih Bizona naći se se 17-godišnjak Oven Johmans.

Prvi golman Sinan Bolat odrađuje kaznu koju je dobio još prošle godine, a to su tri meča supenzije. Gent ga nije licencirao za kvalifikacije, zato tu kaznu odrađuje u grupnoj fazi.

Davi Ruf, koji je u Ligi Evrope prvi golman ovog tima, zaražen je koronavirusom kako je objavljeno u subotu. Ni on sigurno neće biti u protokolu.

Treći golman u hijerarhiji kluba je Ovens Kosemans, ali on nema licencu za Ligu Evrope.

Zato će Gent u četvratak morati da računa na Ovena Johmansa, 17-godišnjeg deteta ovog kluba.

Nisu samo golmani problem za Gent, već i defanzivna linija. Igor Plastun, standardni štoper, takođe je zaražen koronavirusom, dok je drugi štoper Mišel Ngadu-Ngađui jako bolestan i neizvesno je da li će biti u protokolu. Dino Arslanagić, treći štoper ove ekipe je odavno povređen i nije u protokolu.

Najskuplji igrač u istoriji Genta, Nurio Fortuna, takođe je pod velikim znakom pitanja. On je na meču protiv Hofenhajma povredio koleno i nije igrao prethodnu utakmicu u Pro Ligi, ali se i dalje ne zna njegov status za utakmicu sa Crvenom zvezdom. Ovaj igrač je plaćen 6.000.000 evra.

Defanzivna linija Genta je desetkovana, hoće li Crvena zvezda uspeti da dominira kao protiv Libereca?

Autor: redportal.rs

#desetkovan gent

#gent crvena zvezda

#gent zvezda