Tradicija srpskih igrača u Rimu se nastavlja

Posle otkaza u Totenhemu, portugalski stručnjak Žoze Murinjo nije dugo čekao na novi angažman. Preuzeo je Romu iz italijanske prestonice.

Italija je nekako uvek bila privlačna destinacija srpskim fudbalerima, a ta tradicija bi mogla da se nastavi i dalje, jer ovaj trener ima velike planove.

Za Lacio su svojevremeno igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković (od 1998. do 2004), potom Aleksandar Kolarov (od 2007. do 2010), te Dušan Basta (2014. - 2019.) i Sergej Milinković Savić koji je u tom klubu od 2015, a u Romi je pomenuti Kolarov bio od 2017. do 2020. godine. Sada bi njihovim stopama, u "večnom gradu" mogao da pod komandnom palicom Žozea Murinja nastupa - Nemanja Matić.

Murinjo je s Matićem sarađivao i u Čelsiju, pa potom i u Mančester junajtedu, u kome je naš internacionalac i sada, a britanski Dejli Miror upravo je srpskog 32-godišnjeg veznog igrača naveo kao jednog od onih koje bi "Posebni" mogao ovog leta da angažuje u Romi.

Podsetimo, na tabeli Serije A Roma je izvan mesta koje vode na evro-scenu, 7. je, sa čak 9 bodova zaostatka za gradskim rivalom Laciom, koji je odigrao meč manje.

Biće zanimljivo videti okršaj dvojice srpskih igrača koji važe za najbolje svetske igrače u veznoj liniji, popularnog SMS-a i Nemanje Matića. 😎

Autor: blic.rs / redportal.rs

#nemanja matić

#roma

#žoze murinjo