Težak zadatak pred srpskim teniserom

Novak Đoković je ove godine oborio rekord Rodžera Federera po broju nedelja u kojima je bio "svetski broj 1", ali to što je najduže na vrhu ATP liste, ne znači i da je najduže u istoriji tenisa.

Štaviše, do danas su dve osobe duže bile vladari duže od Noleta. Ili, tačnije rečeno - vladarke. A od danas, 319. sedmicom na vrhu, Đoković je izjednačio rekord Serene Vilijams.

Od kada se vodi teniski ranking 11 takmičara je vladalo "belim sportom duže od 200 nedelja. Novak je suvereni rekorder u muškoj, ali su dve dame ispred njega kada je u pitanju večna lista. 

Đoković je odavno iza sebe ostavio i Rafaela Nadala (209 sedmica na vrhu), i DŽimija Konorsa (268), i Ivana Lendla (270), i Pita Samprasa (286) a od marta ove godine i Rodžera Federera (310), ostavio je iza sebe i trofejne teniserke sa preko 200 sedmica na teniskom vrhu - Martinu Hingis (209) i Kris Evert (260), danas je stigao pomenutu Vilijamsovu ali njih dve još nije dostigao:

U pitanju su drugoplasirana na "večnoj listi", Martina Navratilova, koja je 332 nedelje bila neprikosnovena, dok je apsolutni rekorder Štefi Graf za 377 sedmica na vrhu.

Autor: novosti.rs

#atp lista

#broj nedelja

#dve prepreke

#vladar svetskog tenisa

#đoković