Sećanje na slavne dane

KK Partizan je ove godine odigrao jednu od najlošijih sezona u istoriji kluba.

U regionalnom prvenstvu, odnosno ABA ligi, nisu se ni borili za ulazak u plej-of fazu, već za opstanak. Završili su na neslavnoj 6. poziciji, na šta navijači nikako nisu navikli.

Nekadašnji igrač Partizana koji je bio 1. strani kapiten u istoriji kluba Francuz Žofri Lovernj objavio je na svom Instagram profilu sliku iz 2013. godine kada je Partizan na čelu sa trenerom Duškom Vujoševićem osvojio trofej ABA lige i šampionski prsten!

View this post on Instagram

A post shared by Joffrey Lauvergne (@7jololo7)

IZVOR: IG / @7jololo7

Sjajna ekipa ostvarila je odlične rezultate sezone 2012/2013 i osvojila titulu na 2 fronta - u ABA ligi i Super ligi Srbije!

Pobedničku ekipu su činili kapiten Dragan Milosavljević, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Leo Vesterman, Nemanja Gordić, Nikola Milutinov, Vladimir Lučić, Đorđe Gagić, Dejan Musli, Dru Gordon, Danilo Anđušić, Davis Bertans, Branislav Đekić, Marko Čakarevič, Mihajlo Andrić, Mladen Đorđević i Tori Tomas.

Partizan je u finalnom meču u borbi za trofej regionalnog takmičenja pobedio Crvenu zvezdu u Laktašima rezultatom 65:57! To je bila 6. titula Partizana u Jadranskoj ligi!

Ono što je privuklo posebnu pažnju na Žofrijevoj objavi su komentari nekadašnjih košarkaša crno-belih koji su bili deo te pobedničke sezone.

Da im je crno-bela boja oduvek u srcu pokazali su i svojim komentarima na ovoj objavi koji su izazvali veliki broj lajkova.

Foto: Instagram.com/@7jololo7

U objavu nekadašnjeg kapitena crno-belih uključio se i Letonac Davis Bertans sa jednim vrlo zanimljivim pitanjem koje je oduševilo "grobare".

- Da li bi trebalo da vratimo ovaj tim jednog dana?

Foto: Instagram.com/@7jololo7

Ovo je još 1 u nizu dokaza koliko je bivšim igračima Partizana crno-bela boja u srcu, a da li će se jednog dana obistiniti pitanje Bertansa ostaje da vidimo u budućnosti.

Podsetimo, Francuz Žofri Lovernj koji je sve podsetio na osvajanje titule 2013. godine često ističe koliko mu je Partizan, za 2 provedene sezone, promenio život i karijeru. Da je taj deo života njemu posebno bitan pokazao je tetovažom Partizanovog grba u unutrašnjosti leve ruke 2017. godine, odnosno 3 godine nakon napuštanja kluba iz Humske.

Kako tetovaža izgleda možete pogledati na slici koja prikazjuje duel kapitena Crvene zvezde Branka Lazića i Lovernja u dresu Žalgirisa.

View this post on Instagram

A post shared by Joffrey Lauvergne (@7jololo7)

IZVOR: IG / @7jololo7

Popularni Žofri nedavno je i progovorio o mogućem povratku u voljeni klub. Više o tome saznajte u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#kk partizan

#zofri lovernj