Promena na svetskoj rang listi

Najbolji igrač u istoriji tenisa Novak Đoković upisao je ovog ponedeljka 318. nedelju na svetskom vrhu!

On se 1. marta izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom po broju nedelje na tronu, a 8. marta je sa 311 nedelja zvanično ušao u istoriju tenisa kao apsolutni rekorder i vladar teniskog vrha!

Foto: Printscreen Sportklub

Svakog ponedeljka Nole iznova pomera granicu, pa je tako ovog dana upisao 318. nedelju, a nakon odigranog Serbia opena i turnira u Barseloni, koji su se održali u istoj nedelji, situacija na tabeli ATP liste se znatno promenila.

Iako Đoković nije uspeo da osvoji domaći turnir u Beogradu i eliminisan je u polufinalu od Rusa Aslana Karaceva, ovog ponedeljka dobio je dodatnih 90 bodova.

Foto: redportal.rs/M.V

Njegov najveći rival u karijeri Španac Rafael Nadal osvojio je po 12. put titulu u Barseloni i zaradio 320 novih bodova, pa je tako dospeo na 2. mesto, koje je prethodno zauzimao Rus Danil Medvedev. Ruski teniser je izgubio 150 bodova i zbog pozitivnog nalaza na koronavirus na turniru u Monte Karlu, nije se pojavljivao na novim takmičenjima.

Nole na 1. mestu sada ima 11.963 boda, odnosno 2.153 više u odnosu na drugoplasiranog Rafu.

IZVOR: TW / @canal_tenis

Kada su u pitanju srpski teniseri Filip Krajinović je nazadovao 3 pozicije i sada je 36. teniser sveta, na 37. mestu je Dušan Lajović, dok je 21-godišnji Kecmanović na 47. mestu, a Laslo Đere je 49. teniser sveta.

Kako se Nole osećao nakon 2. pretrpljenog poraza na šljaci u ovoj sezoni, saznajte iz teksta ispod:

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#atp ranking

#novak djokovic

#tenis