Crno-beli bi mogli da budu najveći dobitnici rata koji UEFA vodi protiv evropskih velikana

Prethodnih dana podigla se velika prašina oko najave evropskih velikana da žele da stvore zatvorenu Superligu Evrope, koja bi poput NBA lige bila rezervisana samo za najbolje i najbogatije klubove.

UEFA je reagovala najoštrije i rekla da je spremna da suspenduje sve klubove i igrače koji budu igrali takvu Superligu. Nacionalni fudbalski savezi Engleske, Španije i Italije takođe su podržali ovaj stav evropske fudbalske federacije.

Međutim, čini se da evropski velikani neće tako lako odustati od svoje namere. Ukoliko bi zaista ušli u stvaranje Superlige, restriktivne mere koje bi UEFA primenila bile bi drastične.

U medijima i na društvenim mrežama spominje se čak i mogućnost da sve evropske titule koje su osvojili klubovi koji sada žele da istupe iz Lige šampiona i stvore svoju privatnu ligu budu oduzete tim klubovima.

To bi najviše pogodilo Real Madrid, tim sa čak 13 titula prvaka Evrope, koji je zajedno sa još 11 klubova učestvovao u inicijativi za stvaranje nove Superlige.

Jednu od tih titula Real je osvojio pobedom nad Partizanom u finalu Kupa evropskih šampiona daleke 1966. godine. Navijači crno-belih se nadaju da bi sada, ukoliko zaista bude oduzeta titula Realu, ona mogla da pripadne Partizanu kao finalisti.

IZVOR: TW / @relja964

Međutim, da li će se baš tako retroaktivno oduzimati i dodeljivati titule šampiona Evrope, ostaje da vidimo. Svi se ipak nadaju da će se tenzije na relaciji klubovi-UEFA smiriti i da će doći do kompromisa u interesu fudbala.

U sledećem snimku možete videti način na koji je Partizanu pre 65 godina za malo izmakla titula šampiona Evrope:

IZVOR: YT / Wilfredo Villarroel

Autor: redportal.rs

#partizan dodeljen trofej

#partizan dodeljena titula

#partizan evropski prvak

#partizan prvak evrope

#partizan real

#partizan šampion evrope