Portugalski stručnjak neće više sedeti na klupi Totenhema

Kako prenose engleski mediji, Žoze Murinjo više neće biti trener londonskog velikana Totenhema.

S obzirom na niz loših rezultata, naslućivalo se da do nekih promena u Totenhemzu mora doći, međutim, nije se očekivalo ovako brzo otpuštanje poznatog stručnjaka.

Murinju je neko vreme u Totenhemu dobro išlo, pa je čak držao i lidersku poziciju na tabeli Premijer lige neko vreme u 1. delu sezone.

Međutim, nakon niza loših rezultata i samo 1 pobede u poslednjih 5 utakmica u ligi, Totenhem se trenutno nalazi na 7. mestu tabele, što očigledno ne zadovoljava apetite kako navijača, tako i rukovodstva ovog kluba iz Londona.

Stoga su odlučili da trener bude neko ko će podneti odgovornost loših rezultata.

Murinjo je u Totenhem došao pre 2 godine, kada je na čelu stručnog štaba zamenio Maurisija Poketina.

U Murinjovom mandatu Totenhem je nastavio svoju neslavnu tradiciju da ne osvaja trofeje, iako u kontinuitetu igra u vrhu engleskog i evropskog fudbala. Do kraja tekuće sezone ekipu Totenhema vodiće Murinjov dosadašnji pomoćnik 29-godišnji Rajan Meson.

Zanimljivo je da će Totenhem zbog ovog prekida saradnje sa proslavljenim stručnjakom Murinju morati da isplati čak 34.000.000 funti.

IZVOR: TW / @analmylatina

Na društvenim mrežama već je počelo ismevanje celokupne situacije komentarima da je Totenhem 1. klub najavljene nove evropske Superlige koji otpušta svog trenera.

Postoje i oni koji tvrde da je upravo nesporazum oko najavljene zatvorene lige između Murinja i uprave Totenhema razlog razlaza slavnog trenera i engleskog velikana.

IZVOR: TW / @SpencerOwen

Više o haosu koji je u evropskom fudbalu nastao povodom najave najboljih klubova da žele da formiraju zatvorenu ligu možete pročitati u tekstu ispod.

Autor: redportal.rs

#Totenhem

#murinja

#murinji otpušten

#murinjo dobio

#murinjo otkaz

#murinjo trener

#murinju

#superliga

#totenhem murinja

#totenhema