Srpski teniser danas izlazi na teren

Nakon 9 godina pauze danas u Beogradu počinje Serbia open!

Veliki broj srpskih igrača učesnici su ovog ATP turnira, a među njima je i 33. teniser sveta Filip Krajinović koji danas izlazi na teren.

Njegov protivnik u 1. kolu je Italijan Stefano Travalji koji je 63. teniser sveta. Njihov meč je poslednji na današnjem programu.

U izjavi pred početak Serbia opena i današnjeg meča Filip Krajinović je istakao da je veoma turbulenta sezona, kao i rezultati, ali da je srećan što ponovo igra u Beogradu:

- Turbulentna je sezona i rezultati. Srećan sam što igram u Beogradu. Nažalost neće biti publike koja je u velikoj prednosti, ali sam srećan što spavam u svom stanu. U Srbiji nisam igrao 10 godina, pa mi je čudno da mogu da spavam u krevetu. Radujem se što igram protiv Travalje, on je jak igrač, voli da igra na šljaci, rangiran je oko 60. na svetu, tako da će biti uzbudljiv i težak meč. Nadam se da će vreme biti bolje i nadam se da ću biti bolji - izjavio je Krajinović.

Filip je uz osmeh imao i poruku za Novaka Đokovića, istakavši da se izvukao što nisu u istom delu žreba. 

- Svi znamo ko je Novak, srećan sam što imamo turnir u Beogradu gde svi možemo da igramo. Radujem se što i on igra ovaj turnir.

Foto: Tanjug

Istakao je i da je imao pauzu, ali i da je sada motivisan da napravi dobre rezultate. 

- Srećan sam što sam u Beogradu, retko je videti toliko naših igrača u jednom žrebu. Radujem se ovom turniru.

Krajinović je naglasio da ovakvi turniri znače mladim igračima.

- Velika je prednost da imamo turnire. Na prethodnom Serbia Openu imao sam vajld kartu i sigurno da ovo znači mladim igračima poput Hamada Međedovića. Imaće čelindžer, ATP, mogu da se pokažu, da vide smernice, čuju savete. Imaju puno da nauče i da igraju, to su prednosti turnira i veliko iskustvo za budućnost - zaključio je Filip Krajinović. 

Nije siguran da će učestvovati na 2. ATP turniru planiranom u nedelji pre Rolan Garosa: 

- Još nisam pričao sa direktorom turnira, nisam siguran da ću igrati s obzirom na to da je to nedelja pred Rolan Garos. S obzirom na to da je u Beogradu, postoji šansa, videću - izjavio je dodajući da ga raduje to što imamo 2 ATP turnira za tako kratko vreme u Beogradu.

Serbia open počinje danas i traje do 25. aprila. Igrači će se boriti za nagradni fond od 650.000 evra.

Autor: serbiaopen.org / redportal.rs

#atp

#beograd

#filip krajinovic

#serbia open

#teniski turnir