Sve je spremno za početak spektakla

Dugo očekivani ATP turnir Serbia open konačno se vratio u Srbiju i to nakon 9 godina!

U dosadašnjoj istoriji srpskog tenisa turnir se organizovao 4 puta i to 2009, 2010, 2011. i 2012. godine.

Iako se turnir, zbog pandemije koronavirusa, održava bez prisustva publike, izazvao je veliko interesovanje javnosti, naročito zbog učešća najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Turnir se organizuje u istoj nedelji kad i Masters u Barseloni i najavljen je kao pravi teniski spektakl zbog učestvovanja zvučnih imena iz vrha svetskog tenisa. Međutim, većina njih je otkazala takmičenje zbog povreda koje su ih sprečile da se takmiče i na Masters turnirima u Majamiju i Monte Karlu.

Ipak, to ne menja mnogo stvari kada će najbolji teniser svih vremena, koji u ponedeljak upisuje svoju 317 nedelju na vrhu svetske rang liste, biti zvezda ovog turnira od koga se mnogo očekuje!

Teniski centar Novak gde se Serbia open i održava krasi poklon koji je Novak nedavno dobio.

U pitanju je nesvakidašnja i unikatna instalacija od loptica koja predstavlja 1. mozaik ovog tipa, a sastoji se od 2177 loptica koje čine Novakov lik.

Autor je arhitekta i ulični umetnik Andrej Josifovski koji je Novaku poklonio ovaj sjajan mozaik u znak obaranja rekorda Rodžera Federera i zauzimanja 1. mesta u teniskoj istoriji po broju nedelja na svetskom vrhu!

Foto: Red portal/M.V

Nole se nedavno pohvalio ovim fantastičnim poklonom,a mnogi su se pitali gde je sada njegovo mesto.

Pogledajte sjajan video koji otkriva kako je nastalo ovo remek-delo:

IZVOR: YT / Andrej Josifovski

Ono što je sjajna vest je da će se za mesec dana održati još 1 turnir Serbia open iz serije 250 i to nedelju dana pred 2. Grend slem turnir Rolan Garos.

Više o tome kao i održanom žrebu za ovaj turnir saznajte iz teksta ispod:

Autor: redportal.rs

#atp

#beograd

#novak djokovic

#serbia open

#teniski turnir