Spremite kokice 🍿

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u svojoj karijeri postigao je fantastične uspehe, oborio rekorde koji su dugo mirovali i ostavio dubok trag u istoriji belog sporta.

Profesionalnu karijeru započeo je 2003. godine, a sada, 18 godina kasnije, on suvereno vlada svetskim tenisom.

Oborio je rekord Švajcarca Rodžera Federera koji je bio 311 nedelja na vrhu svetske liste, a u ponedeljak će već biti 317 nedelja kako je Nole 1. teniser planete.

Ono po čemu je Novakova karijera značajna je apsolutna vladavina na Grend slem turniru Australijan open! U svojoj karijeri finale na tom turniru odigrao je 9 puta i svih 9 puta osvojio je trofej!

O najznačajnijim rekordima u karijeri srpskog tenisera saznajte više iz teksta ispod:

Već dugo se priča o dokumentarnom filmu o Novaku Đokoviću, a sada se saznalo i kada će ugledati svetlost dana.

Na konferenciji posle Đokovićeve pobede u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu, srpski teniser je otkrio nešto više o filmu:

- Radi se na njemu intezivno, a plan je da se objavi u avgustu, pred US Open. Premijera će biti u Njujorku. Videćemo kakva će biti situacija, da li ćemo moći da napravimo događaj ili će sve morati virtuelno. Uzbuđen sam jer je to 1. dokumentarac u našoj režiji. Radim sa dobrim timom ljudi, nadam se da će biti lepo skockano i da će ljudi uživati - nedavno je rekao Nole.

Ono što će krasiti film je priča o osvajanju 9 trofeja na Australijan openu, naročito na poslednjem turniru odigranom ove godine, kada je Nole imao i tešku povredu mišićnog zida zbog koje je zamalo odustao od turnira.

Autor: redportal.rs

#dokumentarni film

#najbolji teniser sveta

#novak djokovic

#tenis