Problemi sa srcem naterali sjajnog igrača da prekine sa košarkom

Lamarkus Oldridž objavio je da se povlači iz košarke! To je objavio na svojim društvenim mrežama, a kao glavni razlog se navode srčani problemi.

Poteškoće je osetio nakon poslednje odigrane utakmice protiv Los Anđeles Lejkersa 10. aprila, a oni su se intezivirali kasnije istog dana.

Saopštenje Oldridža prenosimo u celosti:

U toku poslednje utakmice koju sam odigrao osetio sam nepravilno lupanje srca. Kasnije te noći, lupanje srca se pogoršalo što me je još više uplašilo.
Sledećeg jutra saopštio sam timu kroz šta prolazim i oni su bili sjajni, odveli su me u bolnicu na pregled. Mislim da sam bolje sada. Ono kroz šta sam prošao bila je jedna od najstrašnijih stvari koje sam ikada osetio.
S obzirom na sve, doneo sam tešku odluku da se povučem iz NBA. Za 15 godina, košarka mi je bila na prvom mestu, a sada je došlo vreme da na prvom mestu bude moje zdravlje i moja porodica.
Zahvalan sam na svemu što mi je ova igra pružila: sećanja na sve uspone i padove, kao i prijateljstva koja ću čuvati zauvek. Hvala Portlandu koji je izvukao tankog dečaka iz Teksasa i dao mu šansu, kao i gradu koji mi je dao mnogo nezaboravnih godina. Zauvek će ostati u mom srcu.
Želim da zahvalim Sparsima zato što su me primili u porodicu i dali mi 5 zabavnih godina. Na kraju, hvala Bruklinu koji me je želeo zbog toga što sam i to u igri koja se toliko menja. Žao mi je što nisam duže bio vaš deo.
Nikada ne znate kada će nešto da se završi, zato učinite da uživate u tome svakog dana. Ja mogu da kažem da sam baš to uradio.

IZVOR: TW / @aldridge_12

Lamarkus Oldridž je došao u Bruklin ove godine i to u brutalnu ekipu koja ima Irvinga, Durenta, Hardena, Grifina, Džordana. Pre toga, 5 sezona je proveo u San Antoniju i 9 godina u Portlandu.

Uzet je od strane Portlanda na draftu 2006. godine kao drugi pik prve runde. Čak 7 puta je bio u NBA All-Star timu, a u proseku je beležio 19,4 poena, 8,2 skoka i 2 asistencije po utakmici.

Autor: redportal.rs

#NBA

#Oldridž

#Oldridž se povukao

#bruklin