Srpskog šampiona očekuju možda i 2 utakmice bez publike u Evropi

Danas je skoro svima je dobro poznat snimak u kom se čuje da jedan od ljudi iz lože stadiona Rajko Mitić vređa fudbalera Milana na verskoj osnovi.

Zbog ovakvog incidenta, pokrenut je postupak od strane evropske kuće fudbala (UEFA), a rezultat je takav da će Crvena zvezda možda i 2 utakmice na svom terenu igrati bez prisustva publike.

Međutim, ono što je manje poznato jeste uticaj Zlatana Ibrahimovića na ishod ovog slučaja, a koji je u trenutku sramnih uvreda mirno sedeo na klupi i pratio utakmicu.

Naime, iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah posle beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće učiniti.

Pored toga, legendi i treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću, rekao je da Crvena zvezda može da računa na njega, pa čak i da je spreman da svedoči u njenu korist prilikom postupka, prenosi Objektiv.

U izjavi koju je napisao, navodi se da je tokom 2 dana u Beogradu sve bilo odlično organizovano, kao i da su mu svi ukazali ogromno poštovanje i čast. Čak je i pohvalio celu organizaciju meča.

To pismo otišlo je na adresu evropske kuće fudbala i izvesno uticalo na to da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu.

Autor: Objektiv / Blic

#Ibrahimović

#Kazna

#uefa

#zvezda