Crno-beli u srcu

Navijači Partizana vrlo dobro pamte čuvenog brazilskog fudbalera Žulijana Roberta Antonela poznatijeg pod nadimkom Žuka, koji je za crno-bele igrao samo 2 godine, ali ostavio dubok trag u srcu svih "grobara".

Žuka je bio u redovima kluba iz Humske od 2007. do 2009. godine, odigrao je 59 utakmica i postigao 10 golova.

Kada je ovaj Brazilac u pitanju, 1. asocijacija na njegovo ime je čuveni večiti derbi koji je, usled teške povrede ruke, koštanog nastavka podlaktne kosti, odigrao sa gipsom i u završnim minutima meča, pri rezultatu 1:0 za Crvenu zvezdu, postigao gol, sačuvao 1. mesto Partizana i prednost od 5 bodova razlike u odnosu na rivala.

U intervjuu za Arenu sport, Žuka je pričao o svom nekadašnjem klubu:

-  Za kratko vreme postao sam navijač Partizana. Taj klub je deo mog života, jedan veoma lep deo. Ljudi u Srbiji me poštuju, cene me zbog svega što sam radio igrajući za Partizan - rekao je Žuka.

A onda se dotakao uspomena:

- Mnogo ih je i sve su lepe. Najlepše su one koje nosim sa večitog derbija. Postigao sam i 2 gola protiv Crvene zvezde. Te utakmice nose posebnu energiju i igrači mogu da daju daleko više od svojih realnih mogućnosti. Navijači te nose, osećaš njihovu podršku… Večiti derbi nije jedini klasik koji sam igrao, međutim, on je nešto posebno. Pobediti Zvezdu u dresu Partizana je divno, tako je bilo i biće - poručio je Žuka koji je bio 1. Brazilac u dresu crno-belih.

Pogledajte maestralan gol Žuke na stadionu Partizana po kome ga "grobari" najviše pamte:

IZVOR: YT / Crni Guja

Autor: redportal.rs

#Trener

#fudbal

#partizan

#veciti derbi

#zuka