Najveći meč Španije igra se večeras

Najveći meč Španije na programu je večeras u Madridu, čiji je domaćin Real, ali ne na glavnom terenu koji je još uvek u procesu renoviranja. To nije neki problem s obzirom da se utakmice igraju bez prisustva publike zbog situacije sa koronavirusom. Derbi Španije u mnogome će uticati na šampionsku trku.

Ukoliko Barsa pobedi imaće sve u svojim rukama da do kraja prvenstva prestigne Atletiko. A pobedom bi Barsa gotovo sigurno izbacila Real iz trke za titulu. Barselona je ispala iz Lige šampiona od PSG, ali Mesi i ekipa igraju odličan fudbal poslednjih meseci pa je tako i prednost Atletika istopljena.

Real je takođe u dobroj formi. Zidan je našao pravi recept i pobedom bi se Real dobro približio Atletiku, ali bi imao i veliki vetar u leđa zbog samopouzdanja. Atletiko nije u dobroj formi, pa mu se i gradski rival približio na tabeli tako da pobeda protiv Barse mnogo donosi. Real je posle pobede nad Liverpulom dobio na samopouzdanju, pa je i to ono što ide u korist madriđanima.

Odavno u mečevima ovih timova nije samo fudbal u centru pažnje. Celokupna situacija u Španiji ovakve mečeve podiže na viši nivo, pa je tenzija veća. Večeras oko 23 č. kada se meč bude završio neki će likovati i radovati se, a neki će tugovati. Nerešen rezultat nikome nije u interesu.

Autor: redportal.rs

#Barselona

#El Klasiko

#derbi

#fudbal

#la liga

#real madrid

#spanija