Večiti rivali se udružili

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan ove sezone igraju odlično u 1. ligi Srbije! Večiti rivali naročito dobro igraju u 2. delu sezone i ostvaruju ubedljive pobede.

Nakon 28. kola večiti rivali koje predvode Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević vezali su 16 uzastopnih pobeda i tako oborili rekord u istoriji srpskog fudbala.

Najbolji fudbalski klubovi Srbije su bili dominantni i po broju postignutih golova. Oni su proteklog vikenda postigli po 4 gola i tako ostvarili ubedljive pobede u prvenstvu.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdafk

View this post on Instagram

A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

IZVOR: IG / @partizanbelgrade

U dosadašnjem toku takmičenja postigli su 153 gola i tako ostvarili najveći broj ukupnih pogodaka timova koji su 1. i 2. na tabeli u svim ligama Evrope.

Crvena zvezda je postigla čak 78 golova, dok je Partizan postigao 75. Zajedno su ukupno primili samo 26 golova.

Po broju postignutih golova odmah iza srpskih timova nalaze se škotski velikani Seltik i Rendžers sa ukupno postignuta 142 gola, iako imaju čak 4 više odigranih utakmica u odnosu na Crvenu zvezdu i Partizan.

Najbolji strelci večitih rivala su Takuma Asano (Partizan) sa postignutih 16 golova, Aleksandar Katai i Mirko Ivanić (Crvena zvezda) sa po 11 golova.

Autor: redportal.rs

#Golovi

#crvena zvezda

#evropski rekord

#fudbal

#partizan

#super liga