Nemački teniser ruskog porekla opleo po sistemu rangiranja

Aleksandar Zverev, jedan od učesnika turnira US Open, izjavio je da apsurdno što je i dalje treći na ATP listi i godinu dana nakon što Rodžer Federer godinu dana nije odigrao nijedan turnir zbog povrede kolena. Naime, to je rezultat prerađenog sistema rangiranja koji je uveden od avgusta 2020.

Da podsetimo, ATP je u prvim mesecima pandemije zamrzao listu, da bi posle 5 meseci od globalnog zaključavanja uveo izmenjen sistem rangiranja koji uračunava mogućnosti da neki od tenisera učestvuju na određenom turniru.

- Pozicije na listi su besmislene, pogotovo sa ovim sistemom koji je sad na snazi. Sada bih bio u prvih 4 ili 5 tenisera na svetu da imamo normalan sistem. Ali na snazi je ovaj sistem koji je pomalo apsurdan - izjavio je Zverev koji trenutno učestvuje na turniru ATP 500 u Akapulku, a koji se inače nalazi na 7. mestu liste.

Federer se vratio igri tek prošle nedelje na turniru u Dohi, međutim, celih godinu dana nije igrao ni na jednom turniru zbog spomenute povrede.

- Ja sam najveći obožavalac Rodžera Federera, ali on je i dalje ispred mene na listi iako nije igrao godinu dana. Za to vreme ja sam pobedio na tri turnira, igrao u finalu Grend slema i u finalu Masters 1000 - dodao je 23-godišnji teniser, dodavši da na listu ne treba obraćati previše pažnje.

Da li je Zverev u pravu ili nije, teško je reći, budući da je Federer teniser koji je mnogo toga osvojio pre izbijanja pandemije, tako da umrtvljenje svega, pa čak i ATP liste, nije baš besmislena mera.

Autor: redportal.rs

#aleksander zverev

#atp

#besmisleno

#bodovanje