Danas proslavlja 41. rođendan 🥳

Ronaldo de Asis Moreira ili mnogo poznatiji kao Ronaldinjo danas slavi rođendan i ugasiće 41 svećicu. Ovaj majstor fudbala smatra se jednim od najboljih igrača svih vremena!

Ronaldinjo je u karijeri igrao za mnoge velike klubove, a najviše je pokazao u Barseloni za koju je igra u periodu od 2003. godine do 2008. godine. Za Barsu je postigao 70 golova i osvojio sve što se može osvojiti. Treba reći da je uz Ronaldinja stasao veliki Lionel Mesi, za koga mnogi smatraju da je najbolji fudbaler svih vremena.

Po okončanju priče u Barsi, Ronaldinjo odlazi u Milan, a 3 godine kasnije se vraća u domovinu gde nastupa za Flamengo. Za reprezentaciju Brazila je nastupao 97 puta, a postigao je 33 gola. Sa Brazilom se popeno na krov sveta 2002. godine.

Ronaldinjo je bio vragolan na terenu, ali i van njega. Poznat je po noćnim izlascima i zatvaranju noćnih klubova, a takav način života ga je doveo na ivicu egzistencije. Od miliona koje je tokom karijere zaradio nije ostalo ništa, pa je čak završio i u zatvoru.

Bilo kako bilo, Ronaldinjo je mnogima bio fudbalski uzor, a nije retkost da i danas decu na terenima vidimo sa dresom upravo ovog fudbalera. Da se podsetimo zašto smo ga zavoleli:

IZVOR: YT / mr bundesteam

Autor: redportal.rs

#Brazil

#fudbal

#ronaldinjo