U ovim mečevima favorita nema

Crvena zvezda košarkaški derbi dočekuje u boljoj formi, jer pobeđuje u ABA ligi, dok je Partizan u turbulentnom periodu. Posle odlaska Filipovskog, Partizan igra derbi meč i neće biti lako novom treneru Matoviću.

Ova sezona za košarkaše Partizana je za zaborav, jer se neće boriti za titulu u ABA ligi, a Kup Radivoja Koraća je već izgubljen. Pored svega stigla je i eliminacija iz Evrokupa. Ostaje borba za domaće prvenstvo koje na kraju krajeva i ne znači mnogo jer ne donosi plasman u Evroligu. Zato je Partizanu pobeda u derbiju potrebna, jer bi se bar malo vratili na pobednički kolosek.

Zvezda sa druge strane već ima trofej i dobru priliku da u plej-of ABA lige ode sa 1. pozicije, pa je pobeda u derbiju prioritet kako bi se prednost na tabeli zadržala. Dejan Radonjić dobro zna kako je igrati derbi, a jedan je već dobio ove sezone u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Zvezda dolazi na megdan Partizanu u dobroj atmosferi posle pobede nad Himkijem.

Ipak, u ovakvim utakmicama nema favorita, što i rezultat u prethodna 2 derbija govori. Meč se igra večeras od 18 č, a domaćin je Crvena zvezda.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#aba

#derbi

#matovic

#partizan

#radonjic

#zvezda