Pitanje da li će igrati 😓

Prvi reket sveta Novak Đoković uspeo je da pobedi u neizvesnom i teškom meču 3. kola Australijan opena. Pobedio je 23-godišnjeg amerikanca Tejlora Frica sa 3:2 u setovima.

Đoković se početkom 3. seta povredio i trpeo je velike bolove, tražio više puta medicinsku pomoć, bio je na korak da odustane. Na kraju je lavovski pobedio i uspeo da se plasira u osminu finala Grend slem turnira na kome brani trofej.

Više o meču pročitajte u tekstu ispod:

Nole je dao izjavu nakon pobede i sve zabrinuo:

- Ponosan sam na sebe, ali i zabrinut jer mislim da je pukao mišić - rekao je Đoković, zatim dodao:

- Očigledno sam mentalno sjajno, veliko olakšanje jer sam izvukao pobedu u ovim uslovima, jedinstvena situacija i jedan od najboljih momenata u karijeri pod ovim uslovima - rekao je Novak Đoković gostujući uživo u programu Eurosporta.

IZVOR: TW / @AustralianOpen

- U glavi sam vodio monolog da li da odustanem jer nisam mogao da se rotiram ili da riterniram. Samo sam mogao da serviram, to me je izvuklo iz problema, znao sam da mi je to jedina šansa i da pritisnem njegov servis na kraju. Bilo je bolje u 5. setu i počeo sam da igram i riterniram, dobio sam par krucijalnih poena i završio pre taj-brejka - izjavio je srpski teniser.

Foto: Tanjug

Novak Đoković za 2 dana igra meč sa Milošem Raonićem u osmini finala Australijan opena, ali sudeći prema njegovom osećaju, pravo je pitanje da li ćemo ga gledati.

- Ponosan sam na sebe, ali i zabrinut jer mislim da je pukao mišić. Čudan osećaj i bol, osetio sam bol na riternu kod mišića i to je i lekar potvrdio. Videćemo, nemam sjajno iskustvo sa kidanjem mišića na turnirima, ne znam da li ću moći da izađem za dva dana da igram - zaključio je najbolji teniser sveta.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#novak djokovic

#osmina finala

#povreda