Odbrane opet bušne, golovi opet pršte

Kao što smo pričali u prethodnoj analizi, imati skupog igrača iz odbrane u ovoj sezoni je glupost. Na osam utakmica su samo dve ekipe uspele da odbrane svoju mrežu (Mančester Siti i Aston Vila), dok je na svim ostalim došlo, kladioničarskim rečnikom, gol-gol.

Van Dajk se povredio i verovatno će biti van stroja do kraja sezone. To nam je (pošto ga i ja imam) odlična prilika da ga se otarasimo i da dovedemo nekog jeftinijeg, sa tim da mu želimo svu sreću da se oporavi. Emilijano Martinez iz Aston Vile je još jednom pokazao da je must have u ovoj sezoni, s obzirom da mu je mreža ponovo ostala netaknuta.

Igrači za našu ekipu?

Na poziciji golmana, to su Emilijano Martinez i Karl Darlou, o čemu govore i njihovi bodovi. Darlou je doneo 8 bodova iako je primio 4 komada od Junajteda zbog odbranjenog penala. Jedan golman na koga treba obratiti pažnju je Visente Guaita iz Palasa, koji do sada ima 16 bodova, a u narednih 5 utakmica nema pretežak raspored.

U slučaju da se ratosiljate Van Dajka kao što hoćete, dve zamene koje će biti po 1.5m jeftinije su Kurt Zuma i Majkl Kin, sa tim da će Zuma imati malo burniji raspored, pa veća preporuka stoji kod štopera Evertona.

Igrač koji bi morao da bude u vašoj ekipi u naredne tri nedelje, jeste Heung-Min Son. Ubedljivo najbolji igrač sredine terena za Fantazi do sad. Zabeležio je 58 bodova u prvih 5 utakmica, a u naredna tri kola igra protiv Barnlija, Brajton i Vest Bromviča. Obavezno obratiti pažnju na sjajnog Mekgina koji košta svega 5.5m, Kaija Havertza (8.4m) koji predstavlja potencijalnu eksploziju u Premijer ligi. Za petog igrača, Soli Marč (5m), sjajna opcija.

Za napad je jasno kao dan, Kalvert-Luin (7.7m), kao i Kalum Vilson (6.5m). Nemaju pretežak raspored narednih nedelja. Obavezno u obzir uzmite Olija Votkinsa, čoveka koji je potopio Liverpul het-trikom, a vredi svega 6m.

Večeras su ostale još dve utakmice da se zatvori kolo i ne treba da začudi ukoliko dođe do novog zatrpavanja golovima.

Autor: redportal.rs

#FPL

#Fantazi

#Fantazi Srbija

#Premijer Liga