Srpski košarkaš dobio je 2 priznanja u protekloj nedelji

Još jedna uspešna nedelja je iza srpskog košarkaša Nikole Jokića o kome se, nakon maestralne pobede Denvera i dominacije nad najplaćenijem centrom sveta, i dalje priča!

Iz nedelje u nedelju srpski košarkaš oduševljava čitav svet. Postiže sjajne rezultate, dobija raznorazna priznanja i tu se ne zaustavlja!

Trenutno važi za glavnog favorita MVP nagrade, iako se ne nazire kraj regularnog dela sezone.

Ljubitelji košarke širom sveta gledali su još jednu dominaciju Nikole Jokića u protekloj nedelji. Njegov klub Denver je ostvario 3 pobede i 1 poraz, a Jokićev prosečni učinak za proteklih 7 dana je 30,8 poena i 10,8 skokova.😮

Osim toga što je ostvario 20 uzastopnih dabl-dabl učinaka u proteklih 20 utakmica i tako dospeo na 2. mesto večne liste košarkaša kojima je to pošlo za rukom, Jokić je drugu nedelju zaredom proglašen za najkorisnijeg košarkaša zapadne konferencije! Tako je ukupno 8. put dobio priznanje za MVP-ija nedelje u NBA ligi i time je postao rekorder Denvera!

IZVOR: TW / @nuggets

Do sada je rekord držao Aleks Ingliš sa 7 priznanja, ali ga je srpski košarkaš sa 2 ovosezonske nagrade pretekao na večnoj listi!

Jokić je 1. igrač Denvera od Karmela Entonija 2006. godine, koji je u 2 uzastopne nedelje najbolji. Ovo je 1. put od novembra 2019. godine da je jedan igrač osvojio priznanje za najboljeg u 2 uzastopne nedelje na Zapadu. Prethodni put je to uradio upravo Džejms Harden u dresu Hjustona.

IZVOR: TW / @nuggets

Autor: redportal.rs

#Denver

#NBA

#Nikola Jokic

#Priznanje

#mvp nedelje