Pogledajte kako je prošao Luka Jović

Real Madrid je najbolji fudbalski klub u Evropi, a vrlo verovatno i na svetu svih vremena. Međutim, navijači Reala, popularni "madridisti" pamte mnoge neslavne periode svog voljenog kluba.

Svaki neuspeh u tako velikom klubu mnogo jače odjekne nego u onim manjim klubovima, pa je tako i kada je reč o promašenim pojačanjima.

S obzirom da su u poslednje vreme navijači Reala nezadovoljni rezultatima kluba, okrenuli su se smišljanju najgore postave koja je ikada igrala za velikana iz Madrida. "Madridisti" su glasali i izabrali 11 najgorih igrača koji su ikada zaigrali u dresu Reala.

Među "11 najgorih" nalazi se čak dvojica Srba. Na sreću, Luka Jović, i pored skorašnje neslavne epizode u Realu, nije među njima.

Prvi od dvojice igrača jeste Perica Ognjenović, legenda Crvene zvezde, koji je u januaru 1999. prešao u madridski Real. Bio je to najveći transfer u srpskom fudbalu do tada. Očekivanja od Perice su bila velika, što pokazuje činjenica da su Madriđani čak i Samjuela Etoa poslali na pozajmicu kako bi napravili prostora u timu za Ognjenovića.

IZVOR: YT / Ognjenovic Football

Međutim, Ognjenovićeva epizoda u Realu se završila neslavno, nakon što je nakon 2 i po sezone raskinuo ugovor sa madridskim velikanom, postigavši za taj period samo 1 pogodak.

Ipak, ostlao je zabeleženo da je Perica Ognjenović osvojio Ligu Šampiona sa Realom, u sezoni 1999/00, odigravši 2 utakmice u tom takmičenju. Evo kako je novinar Jahua Adrijan Markos prokomentarisao to što se Perica Ognjenović našao u najgoroj postavi Reala ikada:

- Barselona Real su se borili za njegov potpis kada je bio 21-godišnjak, a "los merengesi" su tu bitku dobili. Srbin je bio jedan od onih koji su najviše obećavali, i pored svoje krhke fizičke građe. Lorenco Sanz ga je želeo, Hidink i Tošak nisu, pa možda zato sada Zidana sada uprava toliko sluša kada dovodi pojačanja, iako on u poslednje vreme nije baš u potpunosti uspešan - napisao je Markos.

Na listi se našao još jedan Srbin, a reč je o Predragu Spasiću, nekadašnjem defanzivcu Partizana, koji je ostao upamćen po autogolu koji je postigao na stadionu Kamp Nou u El Klasiku, nakon čega je ceo stadion skandirao njegovo ime.

- Ramon Menzoda nam je jednom priznao: "Predraga Spasića najpre nismo hteli jer smo mislli da je stariji zbog njegove ćelavosti, ali smo onda saznali koliko, zapravo, ima godina i doveli smo ga". Međutim, Jugosloven će ostati upamćen po autogolu protiv Barselone i potonjim ovacijama na Nou Kampu - kaže Markos.

Uz njih dvojicu, "najgori tim Reala u istoriji" čine i: Albano Bizari, Karlos Diogo, Džonatan Vudgejt, Rojston Drente, Tomas Gravesen, Pablo Garsija, Žilijen Fober, Antonio Kasano i Edvin Kongo.

Autor: redportal.rs

#Luka Jovic

#Real

#najgori tim

#perica ognjenovic

#real madrid

#reala

#u istoriji