Magazin Forbs je objavio da je bogatstvo kraljevske porodice Velike Britanije procenjeno na 28 milijardi dolara 2021. godine. 👑

Kraljevska porodica Velike Britanije trenutno je u potrazi za radnicima za brojna radna mesta.

Magazin Forbs je objavio da je bogatstvo kraljevske porodice Velike Britanije procenjeno na 28 milijardi dolara 2021. godine, što je procena koja je većim delom zasnovana na njihovim nekretninama, iako imaju i dosta prihoda kojima pokrivaju svoje troškove. Kako prenosi Luxlife, u periodu od 2021. do 2022.godine, kraljevsko imanje zaradilo je 377 miliona dolara, pri čemu 25% pripada Sovereign Grantu, fondu koji je zasnovan kako bi pokrio zvanične troškove krune. Ti zvanični troškovi obuhvataju plate zaposlenih, kao i obezbeđenje, održavanje, putovanja i mnogo toga drugog. Prema navodima, u sezoni 2021-2022, kraljevski sajt prijavio je troškove u visini od 62 miliona dolara za "operativne troškove kraljičinog domaćinstva", uz dodatna sredstva iz pomenutog fonda koja su rezervisana za održavanje Bakingemske palate.

Foto: Instagram.com/ windsor.royal.family

Oni su raspisali konkrus za 20 radnih mesta, od prodajnog asistenta Vindzor zamka, do starijeg projekt menadžera Bakingemske palate. Skoro svako od radnih mesta ima navedenu platu pored radnih obaveza, dok uz određene oglase plata "zavisi od iskustva". Samim tim, neki zaposleni kraljevske porodice će zarađivati 13.15 dolara po satu, što dovodi do godišnje plate od oko 42.000 dolara. Radna mesta koja uključuju platu od 13.15 dolara na sat uključuju prodajnog asistenta i radnika u magacinu, pri čemu su oba sa punim radnim vremenom, odnosno 37.5 sati tokom 5 radnih dana.

Najplaćenija uloga koja je navedena jeste stariji projekt menadžer, što predstavlja poziciju koja je uključena u trajne renovacije Bakingemske palate. Ova pozicija nudi platu od 72.000 dolara na godišnjem nivou u zavisnosti od iskustva, obuhvata puno radno vreme i stalno zaposlenje. Veći deo drugih radnih mesta nudi platu koja ide od 27.000 do 42.000 dolara godišnje.

Foto: Instagram.com/ windsor.royal.family

Jedan od najšokantnijih oglasa za posao je za ulogu Senior Attendant u Vindzor zamku, koji predstavlja poziciju sa punim radnim vremenom i smeštajem u palati, za platukoja je nešto viša od 28.600 dolara.

Autor: redportal.rs