Holivudska zvezda progovorila o progresivnoj bolesti

Selin Dion je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe (SPS), zbog čega se njeni mišići nekontrolisano naprežu. Ovo stanje pretvara ljude u "žive statue", jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje, piše Telegraf.

Iako ne postoji lek za ovaj sindrom, postoje tretmani za usporavanje progresije, a Selin otkriva da čini sve što može da umanji simptome.

- Zdravo svima, žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram sa vama lično. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i ranije nisam bila spreman da kažem bilo šta na ovu temu, ali sada sam spreman - započela je pevačica i dodala:

- Dugo se borim sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta prolazim. Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa jedan od milion ljudi.

Foto: Printscreen Instagram / @celinedion

Kako kaže, grčevi koje ima utiču na svaki aspekt njenog života.

- Nekada ne mogu da hodam i da pevam kao što sam to nekada mogla. Boli me što moram da vam kažem da neću biti spreman da ponovo pokrenem svoju turneju po Evropi u februaru - nastavila je Selin.

Ona otkriva da na njenom zdravstvenom stanju radi sjajan tim lekara.

- Radim naporno sa svojim terapeutom kako bih povratila snagu i sposobnost da ponovo nastupam, ali moram da priznam da je to borba. Sve što znam je da pevam, to je ono što sam radila ceo život i to je ono što najviše volim da radim. Nedostaje mi da vas sve vidim i da nastupam za vas. Da bih ponovo došla do vas, nemam izbora osim da se u ovom trenutku koncentrišem na zdravlje i nadam se da sam na putu oporavka. Ovo je moj fokus i činim sve što mogu da se oporavim. Želim da vam se mnogo zahvalim na vašim željama, ljubavi i podršci. Ovo mi mnogo znači. Čuvajte se. Budi dobar. Mnogo vas volim i zaista se nadam da ću vas uskoro ponovo videti - zaključila je Selin.

Autor: telegraf.rs

#Selin Dion

#Sindrom

#bolest

#ziva statua