"Drogiranje je postalo nešto oko čega smo se otac i ja zbližavali" 😲

Robert Dauni Jr. otkrio je nešto više o svom turbolentnom odnosu sa njegovim ocem i rediteljem Robertom Daunijem Sr. u novom dokumentarcu Sr.

U dokumentarcu koji su producirali glumac i njegova supruga Susan, Dauni Jr. govori o tome kako je postao zavisnik od droge sa samo 8 godina, nakon što mu je otac 2 godine pre toga prvi put dao da proba kanabis, piše Daily Mail. U ovom dokumentarcu prikazan i je klip starog intervjua, za koji se misli da je snimljen 90-ih godina, u kome Dauni Sr. priznaje da je to bio "idiotksi potez":

- Mnogi od nas su mislili da bi bilo licemerno da naša deca ne učestvuju u marihuani i sličnim stvarima. To je bio idiotski potez sa naše strane da to podelimo sa našom decom. Samo sam srećan što je ovde.

Robert Dauni Jr. kog publika najviše prepoznaje po njegovoj ulozi Iron Man-a, uporedio je svoju zavisnost od kokaina i heroina sa "kao da imam sačmaricu u ustima, a ja imam prst na okidaču i volim ukus metala za oružje". U jednom intervju 1988. godine rekao je da je drogiranje postalo nešto oko čega su se on i njegov otac zbližavali:

- Kada bismo se moj tata i ja drogirali zajedno, to je bilo kao da pokušava da izrazi svoju ljubav prema meni na jedini način na koji je znao.

Dauni Sr. preminuo je u svojoj 85. godini u julu 2021. godine od posledica Parkinsove bolesti.

Autor: redportal.rs

#Iron Man

#Robert Dauni Jr.

#dokumentarac

#film