Fudbaler AEK-a sa bratom pred sudom

Ognjen Vranješ, fudbaler AEK iz Atine, negirao je krivicu u Osnovnom sudu u Banjaluci za učestvovanje u tuči i nanošenje povreda Dušanu Komljenoviću i njegovoj devojci Anji Trtić.

Ognjen i njegov brat, kapiten FK Borac Stojanu Vranješ, optuženi su za nanošenje povreda u tuči, koja se desila 20. juna u centru Banjaluke.

Prvo ročište za izjašenje krivice bilo je zakazano 13. septembra, ali se tada Ognjen nije pojavio u sudu, zbog obaveza koje je imao u klubu.

Tada je krivicu negirao Stojan Vranješ, a sudija Spasen Keleman je zakazao drugi termin za izjašnjene Ognjena.

Stojan Vukajlović, advokat braće Vranješ, potvrdio je za Srpskainfo da je Ognjen u međuvremenu došao u Banjaluku, te je zatim zakazano novo ročište, na kojem je on negirao krivicu za navode u optužnici.

– Tokom istrage, muškarac koji je bio sa njim, priznao je da je i on učestvovao u tuči, ali se on nije našao na optuženičkoj klupi. Zbog toga će verovatno biti saslušan kao svedok – pojasnio je Vukajlović.

Advokat je ponovio da se sukob nije desio onako kako je napisano u optužnici, te da će to dokazati na suđenju.

– Ovde je prvenstveno na meti porodica Vranješ zbog toga što su oni poznati i što su profesionalni fudbaleri, pa oštećeni u tom vide nadu da izvuku što veću imovinsku korist. Iza svega stoji da se izvuče što veća korist – kaže Vukajlović.

Prema njegovim riječima, sporno je i kako je devojka zadobila povrede.

– U optužnici je navedeno i da je devojka zadobile neke povrede kada je pala niz stepenice, ali je sigurno ni Ognjen ni Stojan nisu gurnuli. To ćemo sve dokazati tokom suđenja – istakao je Vukajlović.

Prema optužnici koju je podiglo Okružno javnom tužilaštvo u Banjaluci, braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 časova napali Dušana Komljenovića i njegovu devojku Anju Trtić, u objektu robne kuće “Boska“.

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana “Agape“ i sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

Autor: srpskainfo.rs

#BANJALUKA

#negirao krivicu

#ognjen vranješ

#tuča