Maca u Zornjaku otkrio anegdotu iz lova sa Vukom Kostićem, pa ispričao vic! 🤣

Za sve ljubitelje lova ili ribolova, današnji Zornjak na RED TV-u bio je pravo uživanje jer je tema dana bila povećena upravo ovim disciplinama - pod nazivom Lovci vs. ribolovci. Dragan Marinković Maca ugostio je stručne sagovornike: lovce Danicu Kovač i Marka Pavlovića, i ribolovca Danila Kovača, inače Daničinog sina, a oni su doveli i krznenog prijatelja Hunda. 🐶

Foto: Printscreen Red TV

- Ima žena lovaca, u Srbiji ima nekih 250-300 žena lovaca. Lov je izuzetno težak sport, ne može svako da se bavi lovom, posebno ne dame. U lov se ide bez obzira na vremenske uslove, lov mora da se voli, to je ljubav i strast. Kad jednom uđe u krv, to je to. Lov nije samo odstrel divljači, lov podrazumeva i gajenje i briga o divljači. Kad je velika vrućina, ostavljamo im vodu, kada su minusi nosimo im hranu. Kada je 2012. godine proglašeno vanredno stanje zbog nezapmaćenje hladnoće i snega, mi lovci smo ostavljali hranu da bi divljač opstala i preživela - objasnila je Danica.

Maca je iskoristio priliku da ispriča sve o sjajnom iskustvu kada je u lov išao saVukom Kostićem, koji je poznat kao pasionirani lovac.

Foto: Printscreen Red TV

- Išao sam jednom sa Vukom Kostićem u lov kad su snimali jedan film na Kozari. Lovci su bili malo pod gasom, meni su dali pušku i kažu mi: "Maco uzmi pušku, ako naiđe vepar, nemoj trčati ravno nego cik-cak." Bile su cuke sa nama, zamalo cuku jednog nisam ubio, to nije baš lep osećaj, još kad su mi rekli da vepar može da izleti. Pa su nam rekli: "Mi ćemo biti gore, a vi odozdo idite, ako divljač krene prema nama, mi ćemo pucati", a ja sam rekao: "Ako promašite divljač, mi smo iza". BIlo je veoma čudno sve to, ako da sam ja izostao iz tih čudnih igara - ispričao je Maca.

Foto: Printscreen Red TV

Kada je već tema bila lov i ribolov, Maca je odlučio da ispriča jedan vic u skladu sa svim.

- Znači ide ovako: mir priroda, potok, frajer lovi ribu, pored njega puna kofa pastrmke. Završio on, taman se spakovao i krenuo kući, kad eto čuvara, pita ga: "Šta radiš?", a on odgovara: "Ja volim prirodu". Čuvar mu kaže: "Daj, nemoj zaj*bavati, kakva ti je to riba tu?". Kaže jaran: "To su moje ribe, i one vole prirodu, mi tako izađemo prošetamo, bacim ih malo u potok, one tu prozuje, ja im zvivznem, one se vrate u kantu i krenemo kući." Kaže čuvar: "Je l' ti mene zafrkavaš? Je l' znaš da nije sezona lova i ribolova? Ajde pusti ih u potok da se prošetaju." I frajer baci onu ribu u potok, stoje njih dvojica, prođe 15 minuta i kaže čuvar: "Pa dobro, hoćeš ih zviznuti?" Kaže frajer: "Što da zviznem?" Kaže čuvar: "Pa da se ribe vrate", a tek će jaran: "Kakve bolan ribe?" - ispričao je Maca vic i nasmejao sve u studiju. 😅

Foto: Printscreen Red TV

Ukoliko ste propustili današnju epizodu, potražite je na Red Network Jutjub kanalu, a novi Zornjak vas očekuje već sutra od 7 do 9 časova, i u repriznom terminu od 14 časova na RED TV-u!

Autor: redportal.rs

#lov

#maca

#redtv

#ribolov

#zornjak