Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić

Nije tajna, ali malo ko zna da se neke od najpoznatijih zvezda sa estrade zovu drugačije u odnosu na ime kojim se predstavljaju u javnosti i kako ih publika zna. Spisak poznatih koji su promenili svoje svoje ime za potrebe posla nije mali, a evo ko se sve od poznatih nalazi na njemu. 🧐😎

Otkako je Minimaks sredinom 80-ih godina prošlog veka Fahreti Jahić dao nadimak Lepa Brena, na našoj estradi je počela trka ko će imati zvučniji i originalniji pseudonim.

Foto: Printscreen YouTube/Lepa Brena

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno su Anu oslovljavali sa Gordana, a promenila je ime u Nadežda.

Foto: Printscreen YouTube/Red TV

Funtinjora Funta Lunga pravo je ime Izvorinke Milošević. Poznatog voditelja svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša.

Pevačica Jana se ustvari zove Dragana Todorović. Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem pravog imena, a prezime "pozajmila" od jednog od svojih muževa. 😅

Foto: Printscreen Instagram/janavip2011

Pevač je skratio svoje pravo ime. Na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić. Dara Bubamara zapravo se zove Radojka Adžić.

Foto: Printscreen YouTube/RED TV

Na početku svoje muzičke karijere, po savetu menadžera i izdavačke kuće, Alen Islamović odlučio je da koristi umetničko ime koje zvuči primamljivije za publiku. Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici su došli su na ideju da će Alija biti Alen.

Islamović je za Kurir Stars 2017. godine potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju - izjavio je pevač.

Pravo ime mlade pevačice koja je poznata pod nadimkom Zoi je Sara Šekularac.

Foto: Printscreen YouTube/Bassivity Digital

Autor: Kurir / redportal.rs

#estrada

#ime

#pravo ime

#spisk