Mnogo vas volim, oprostite mi 😲

Smrt pevača Dušana Kostića, najpoznatiji po hitu Sačuvaj tajnu, ljubavi moja, ostala je pod velom tajni. Naime, zvanična policijska verzija glasi da je on predveče 13. maja 1996. godine skočio sa Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubistvo. Ali to niko nije potvrdio.

Njegova supruga Nevenka Nena Kostić ima svoju verziju priče, ali iz samo jednog razloga ne želi da izađe u javnost sa tim. Naime, kako ona kaže, ne želi da priča o smrti svog supruga jer bi je onda "gonila žena sa kojom je on živeo pre nestanka", a najviše se plaši za bezbednost svojih ćerki.

Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Telo nikad nije pronađeno, što je bilo povod za raznorazne priče. jedna verzija je da je Duško ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Treća verzija je da je Duško sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Nekoliko dana posle nestanka Duška Kostića, na adresu supruge Nevenke, kao i kod njegovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane, stiglo je identično kratko pismo. Bez potpisa i pečata na kovertama,  poruka se sastojala od nekoliko reči: 

- Mnogo vas volim, oprostite mi.

IZVOR: YT / misko53

Autor: redportal.rs

#Dušan Kostić

#SMRT

#folk pevač