Pevačica se sada privikla na terapiju i posvetila zdravom načinu života

Mlada pevačica i članica grupe Hurricane Sanja Vučić nedavno je u jednom intervjuu govorila o bolesti za koju je saznala pre oko tri godine, a u pitanju je oboljenje štitne žlezde - hašimoto tireodtitis. Kako je otkrila ova bolest je neizlečiva, a ona redovno mora da uzima propisanu terapiju i pridržava se zdravijeg načina života.

- Nije mi bilo dobro, a nisam znala šta mi je. Osećala sam hroničan umor, bila sam razdražljiva, neraspoložena, nisam imala energije. Zbog toga sam otišla kod psihijatra i dao mi je antidepresive. Pomislila sam da možda imam problem sa hormonima, pa sam išla i kod ginekologa. Doktorka je posumnjala da je u pitanju hašimoto, jer i ona sama ima tu bolest - otkrila je pevačica za Informer, a prenosi Story.

Foto: Printscreen RED TV

- Bolest su mi otkrili pre tri godine. Radila sam analize hormona štitne žlezde, išla sam na ultrazvuk i tada su mi potvrdili da je u pitanju hašimoto tireoiditis. Rekli su mi da ću piti lekove najverovatnije do kraja života. To mi je teško palo, pa mi se dešavalo da ne mogu da ustanem iz kreveta i stalno sam plakala. Bila mi je suva koža, a primetila sam i da dosta dobijam na težini, kao i da teško skidam kilograme. Baš sam se uplašila. Mislila sam da mi se srušio ceo svet kada sam shvatila da sam bolesna i da zavisim od jednog leka. Teško sam prihvatila sve to, ali sam se vremenom privikla.

Kako je otkrila, sada mnogo više računa vodi o svom zdravlju i zdravom načinu života.

- Sada sam posvećena treninzima, vodim računa o ishrani i ne uzimam ugljene hidrate i šećere. Pokušavam da živim zdravo, koliko god je to moguće. Bolest me neće sprečiti da nastupam sa koleginicama iz grupe - zaključila je Sanja.

Autor: redportal.rs

#bolest

#sanja vučić

#štitna žlezda